Bye bye BBC-buis
BBC 1 en BBC 2 zijn nog tot eind maart te bekijken in de Lage Landen, daarna wordt doorgifte erg onzeker. De tv-stations die een Britse Ofcom licentie hebben – en dat geldt voor alle binnenlandse publieke kanalen – mogen niet zonder meer worden doorgegeven na een Brexit. De wetgeving en overeenkomsten moeten worden aangepast net zoals voor alle handel in Britse producten. En bij een ‘No Deal’, die nu daadwerkelijk dreigt, ligt dit nog moeilijker: dan zijn de Britse uitzendlicenties hoe dan ook ongeldig. Meer details over één van de zovele gevolgen van de Brexit leest u bij Totaal TV. (PVB)
Qmusic zet luisteraars masker op
Qmusic pakt uit met Q-MasQuerade. Naar aanleiding van Valentijn, organiseert de commerciële zender een soort gemaskerd bal voor singles. Iedereen kan via de website een vragenlijst invullen die samengesteld werd door seksuoloog Wim Slabbinck en relatietherapeut Margo Van Landeghem. Op donderdag 14 februari krijgt iedereen die een match heeft een masker op tijdens de Q-MasQuerade in Wilrijk. Dat masker zal groen oplichten als de match voor u staat. Iedereen kan zich hier tot 30 januari inschrijven.
Social Media Awards: de winnaars van 2018
PUB en het Oostenrijkse Storyclash organiseerden het voorbije jaar elke maand een social media ranking. De cijfers van de meest succesvolle Belgische nieuwssites op social media en de meest succesvolle posts binnen elke categorie (artikelen, foto’s, video’s en GIF’s) voor 2018 zijn inmiddels op een rij gezet. De interacties werden telkens gemeten op de platformen Facebook, Instagram, Twitter en YouTube. Er staat één radiostation in de top 15; Studio Brussel. Niet verassend is HLN.be op de eerste plek, die van het weekblad Flair op 12 misschien wel. Meer leest u hier. (JLB)
Ter verduidelijking, naast de TV beelden gaat het ook over de verspreiding van de talrijke radio signalen die via de kabel te ontvangen zijn (of via internet). Wie via de satelliet Astra 2 (28,2° Oost) naar de (vele) Britse radiozenders luistert hoeft zich zeker geen zorgen te maken. Uiteraard geld dit ook voor de vele TV zenders…die blijvend FTA te bekijken zijn!
Nu we zelf geen DVBT meer hebben, willen we GEEN VRT.NU meer voor de Engelsen, natuurlijk. We kunnen niks meer betalen, tot het volgende faillissement. Ken je dat kluchtje? “De computer staat nog niet op punt, je moet geen kopen. De manager viel flauw.”