fbpx

RadioVisie

  • .
    .

Het Middagblad van 28 juni (audio)

Joe in de caravan

Qmusic telt deze week met de ‘Foute Caravan’ en de ‘Foute 128’ af naar de zomer met de ‘Foute Party’, morgenvrijdag 29 juni in Flanders Expo in Gent. De dag erna, zaterdag 30 juni, opent Qmusic opnieuw de deuren van het Q-Beach House in Oostende. Ook al uit de Medialaan trekt Joe deze zomer naar buiten en trakteert opnieuw bedrijven op ijsjes. Daarnaast gaat de Joe-zomercaravan naar heel wat stadsevenementen in Vlaanderen om er live radio te maken. En tot slot nemen vanaf begin juli Ann van Elsen en Born, voor een maand, de ochtendfakkel over van Sven & Anke, tijdens de ochtend.

Kees in de keuken

En tot slot trekken we naar zee. Meer nog, we trekken de zee… op, de Noordzee. Het is middernacht, de dag switcht van 26 naar 27 juni 1979. Radio Mi Amigo is opnieuw in de lucht, dit keer vanaf een nieuw zendschip, de MS Magdalena. Er wordt volop getest op de 272 meter. U hoort de stem kok Kees Borrel. De man die gisteren ook al figureerde in Het Middagblad, maar toen bij Radio Mi Amigo.Mi Amigo in Hilden

Aanstaande zaterdag 30 juni gaat in het Duitse plaatsje Hilden, in het lokale Technischen Museum QQTec, voor de tweede maal de ’Erkrather RadioTag’ door. Dit jaar helemaal in het teken van Radio Mi Amigo. Zoals dat hoort dagen precies daarom enkele oud-medewerkers van deze legendarische zender op. Wim de Groot en Ferry Eden zijn van de partij, maar ook Ad Roland. De man was eerst actief betrokken bij de voorbereidingen van Radio Nordsee International in 1968/69, en dook vanaf 1 januari 1974 op bij Mi Amigo. Verder heeft ook nog Chris Pearson, eerder actief bij Radio Caroline, The Voice of Peace en BFBS, zijn aanwezigheid bevestigd. Erkrather RadioTag van 13:00 tot 19:00 uur. Meer details leest u hier.

VVVR verpopte tot RadioVisie

Gisteren, 27 juni was het op de kop af exact 41 jaar geleden dat de eerste editie van het maandblad RadioVisie verscheen. Het was de opvolger van ‘Baffle’, uitgegeven door de Vereniging voor Vrije Radio. Na 25 edities was het besef ontstaan dat de onderwerpen ruimer moesten, minder offshore radio, en dat er ook aandacht moest besteed worden aan àlle vormen van radio. De VVVR verpopte tot RadioVisie. Een nieuw radioblad was geboren. Ambachtelijk gemaakt wegens geen budget, maar met heel veel liefde in elkaar gezet. Creativiteit voerde de boventoon. Dat scheelt… Al die jaren is er vraag geweest naar dat eerste en alle andere nummers. Opnieuw drukken is te duur, maar digitaal heruitgeven in een pdf-vorm, lukt ons wel. Hieronder kunt u zich vergapen aan het verleden. Verras uzelf.


Je zou ook interesse kunnen hebben in...
2014: Kurt stopt met politieke spots (video)

Klara-presentator Kurt Van Eeghem heeft een aantal campagnespotjes ingelezen voor zijn echtgenoot Tom De Boeck. Lees verder

2010: StuBru-spot wint in New York (video)

Van de acht bureaus die een shortlist haalden op The New York Festivals, hebben er Lees verder

2006: Bert Geenen terug naar de radio

Bert Geenen verlaat de Vlaamse Media Maatschappij (VMMa). Hij gaat vanaf nu aan de slag Lees verder

JLB gaat (soms) naar zee (38)

Joey bepaalde het 'gezicht' van RadioVisie Zowel Thierry Missiaen als Patick Kicken genieten van hun Lees verder

2013: Verlaat Radio 5 Nostalgia sneller AM? (video)

Het publieke Radio 5 Nostalgia verdwijnt mogelijk al in 2015 van de middengolf. Dat is Lees verder

Het Avondblad van 31 december (video & audio)

Slimme luidspreker 'Made in Belgium' Een heel speciale dan nog wel, want hij bevat een Lees verder

Kolder en Klodder – 56 (video)

Satirische Kijk-op-Media, met de meest Subjectieve Mening van Hugo van Vlaenderen Woord van het jaar Lees verder

2018 was niét ‘Het jaar van de radio’ (1)

Het jaar 2018 zit er bijna op, tijd voor een terugblik op een bewogen radiojaar Lees verder

Reageer op dit artikel

avatar
  Inschrijven  
Abonneren op
Meer in archieven, commercieel, offshore
Joe komt met verrassende campagne (video)

Juni 1979: De maand van Radio Delmare (5)

Het middagblad van 27 juni (video & audio)

Luistercijfers uit de Vlaamse radiohuizen

1979: Nieuwe ‘piratenzender’ in de lucht (audio)

Nieuwe Sporza logo een kopie?

Sluiten