fbpx

RadioVisie

  • .
    TVV Sound
    .

Het Middagblad van 28 juni (audio)

Joe in de caravan

Qmusic telt deze week met de ‘Foute Caravan’ en de ‘Foute 128’ af naar de zomer met de ‘Foute Party’, morgenvrijdag 29 juni in Flanders Expo in Gent. De dag erna, zaterdag 30 juni, opent Qmusic opnieuw de deuren van het Q-Beach House in Oostende. Ook al uit de Medialaan trekt Joe deze zomer naar buiten en trakteert opnieuw bedrijven op ijsjes. Daarnaast gaat de Joe-zomercaravan naar heel wat stadsevenementen in Vlaanderen om er live radio te maken. En tot slot nemen vanaf begin juli Ann van Elsen en Born, voor een maand, de ochtendfakkel over van Sven & Anke, tijdens de ochtend.

Kees in de keuken

En tot slot trekken we naar zee. Meer nog, we trekken de zee… op, de Noordzee. Het is middernacht, de dag switcht van 26 naar 27 juni 1979. Radio Mi Amigo is opnieuw in de lucht, dit keer vanaf een nieuw zendschip, de MS Magdalena. Er wordt volop getest op de 272 meter. U hoort de stem kok Kees Borrel. De man die gisteren ook al figureerde in Het Middagblad, maar toen bij Radio Mi Amigo.Mi Amigo in Hilden

Aanstaande zaterdag 30 juni gaat in het Duitse plaatsje Hilden, in het lokale Technischen Museum QQTec, voor de tweede maal de ’Erkrather RadioTag’ door. Dit jaar helemaal in het teken van Radio Mi Amigo. Zoals dat hoort dagen precies daarom enkele oud-medewerkers van deze legendarische zender op. Wim de Groot en Ferry Eden zijn van de partij, maar ook Ad Roland. De man was eerst actief betrokken bij de voorbereidingen van Radio Nordsee International in 1968/69, en dook vanaf 1 januari 1974 op bij Mi Amigo. Verder heeft ook nog Chris Pearson, eerder actief bij Radio Caroline, The Voice of Peace en BFBS, zijn aanwezigheid bevestigd. Erkrather RadioTag van 13:00 tot 19:00 uur. Meer details leest u hier.

VVVR verpopte tot RadioVisie

Gisteren, 27 juni was het op de kop af exact 41 jaar geleden dat de eerste editie van het maandblad RadioVisie verscheen. Het was de opvolger van ‘Baffle’, uitgegeven door de Vereniging voor Vrije Radio. Na 25 edities was het besef ontstaan dat de onderwerpen ruimer moesten, minder offshore radio, en dat er ook aandacht moest besteed worden aan àlle vormen van radio. De VVVR verpopte tot RadioVisie. Een nieuw radioblad was geboren. Ambachtelijk gemaakt wegens geen budget, maar met heel veel liefde in elkaar gezet. Creativiteit voerde de boventoon. Dat scheelt… Al die jaren is er vraag geweest naar dat eerste en alle andere nummers. Opnieuw drukken is te duur, maar digitaal heruitgeven in een pdf-vorm, lukt ons wel. Hieronder kunt u zich vergapen aan het verleden. Verras uzelf.


TVV Sound
TVV Sound
TVV Sound
Spotlight
TVV Sound
TVV Sound
TVV Sound
Je zou ook interesse kunnen hebben in...
Bert Geenen verlaat de Vlaamse Media Maatschappij (VMMa). Hij gaat vanaf nu aan de slag
Joey bepaalde het 'gezicht' van RadioVisie Zowel Thierry Missiaen als Patick Kicken genieten van hun
Het publieke Radio 5 Nostalgia verdwijnt mogelijk al in 2015 van de middengolf. Dat is
Klara-presentator Kurt Van Eeghem heeft een aantal campagnespotjes ingelezen voor zijn echtgenoot Tom De Boeck.
Van de acht bureaus die een shortlist haalden op The New York Festivals, hebben er
De eerste dag van de publieke omroep Vandaag is het precies 65 jaar geleden dat
“Of het Vlaamse publiek al vertrouwd is met het digitale radioluisteren?”, dat wilden de heren
De openbare omroep RTBF mag van de regering van de Franse Gemeenschap de twee provinciale

Reageer op dit artikel

avatar
  Inschrijven  
Abonneren op
Meer in Actueel
Nieuwe zomerstemmen bij MNM

Joe komt met verrassende campagne (video)

KBC Radio verlaat AM en wil doorgaan via DAB+

Het middagblad van 27 juni (video & audio)

Luistercijfers uit de Vlaamse radiohuizen

Studio Brussel: ook in 2018 festivalzender (video)

Sluiten