fbpx

RadioVisie

  • .
    TVV Sound
    .

Het middagblad van 27 juni (video & audio)

Geen licentie voor Radio Mid-West Limburg

De aanvraag van Radio Mid-West Limburg voor een zendvergunning voor Hasselt 1 (Kortessem – 107.6 FM), is niet toegekend. Dat laat de Vlaamse Regulator voor de Media weten. Uit het onderzoeksrapport van hun ingenieur blijkt dat de gevraagde verplaatsing niet inpasbaar is in het Vlaamse frequentieplan. Er worden diverse redenen opgesomd, die u hier terugvindt.

Talent gevraagd om zich te melden

We berichtten eerder over ‘The Radio Project’, een initiatief waarbij een groep jongeren gaat bouwen aan hét radiostation van de toekomst. Vanaf nu kunnen de 16- tot 21- jarigen zich aanmelden voor de selectieronden, dit door een video van hun ‘one minute of fame’ in te sturen. Met een social media campagne (o.m. op Instagram, YouTube, Facebook en Twitter) worden multimedia-talenten uitgedaagd om zich op te geven. Tot 1 augustus aanstaande kunnen de talenten van de toekomst hun video hier uploaden. Zaterdag 25 augustus wordt er een talentendag op het Media Park in Hilversum georganiseerd, waarbij een deskundige jury (Pierre Papa, Giel Beelen en Ruud de Wild)  de definitieve selectie maakt van de groep jongeren die vanaf begin september aan ‘The Radio Project’ mogen gaan deelnemen. 

Moet NPO-nachtradio besparen?

De Nederlandse publieke omroep (NPO) moet flink gaan snoeien in het aanbod als de overheid niet met meer budget over de brug komt. Onder meer nachtradio wordt dan versoberd en er wordt bezuinigd op de radio-nieuwsbulletins. Eén en ander is het gevolg van de teruglopende reclame-inkomsten. Minister van Media Arie Slob is echter niet van plan om te compenseren. De omroepen moeten volgens hem maar eerst hun mediareserves aanspreken. In plaats hiervan dreigt de NPO om het mes te zetten in de budgetten voor programma’s op radio en tv. Zo wil men ook minder presentatie op de themakanalen NPO Soul & Jazz en Sterren NL Radio. Er wordt ook gedacht aan bezuinigen op de nieuwsredactie van NPO Radio 1 en besparen op de nieuwsbulletins van Radio 2, 3FM, Radio 4 en Radio 5. De minister wil betrokken worden bij keuzes die de afspraken in de prestatie-overeenkomst kunnen raken.

Precies 40 jaar geleden

We gaan terug naar 27 juni 1978. Aan boord van de MV Mi Amigo, het zendschip van Radio Mi Amigo, zitten Dick Verheul, Rob Hudson, Johan Visser, Luc Watermans en de kok Kees Borrel. Deze laatste is nieuw en werkte, vooraleer hij met de potten en pannen midden op de Noordzee aan de gang ging, bij restaurant ‘Amsterdam’ in Playa de Aro. In het Spaanse badplaatsje bezocht hij regelmatig de studio’s van Radio Mi Amigo. In de maand mei van 1978 was hij regelmatig in de programma’s van Ton Schipper te horen. Later zou Kees ook live presenteren bij Mi Amigo, maar daarover meer in augustus. 


TVV Sound
TVV Sound
Spotlight
Broadcast Partners
TVV Sound
Belgian Radio Day
TVV Sound
TVV Sound
TVV Sound
Je zou ook interesse kunnen hebben in...
Bert Geenen verlaat de Vlaamse Media Maatschappij (VMMa). Hij gaat vanaf nu aan de slag
Joey bepaalde het 'gezicht' van RadioVisie Zowel Thierry Missiaen als Patick Kicken genieten van hun
Het publieke Radio 5 Nostalgia verdwijnt mogelijk al in 2015 van de middengolf. Dat is
Klara-presentator Kurt Van Eeghem heeft een aantal campagnespotjes ingelezen voor zijn echtgenoot Tom De Boeck.
Van de acht bureaus die een shortlist haalden op The New York Festivals, hebben er
De Vlaamse Radio 2 zet er tijdens de laatste dagen van het jaar duizend op
De grootste kerstboom De Gerbrandytoren in IJsselstein is met z’n 375 meter sedert gisterenavond 20:40
De vergunningen voor laagvermogen AM-uitzendingen die vanaf 11 mei 2019 worden uitgegeven, worden verlengbaar in

1
Reageer op dit artikel

avatar
1 Aantal reacties
0 Antwoorden op reacties
0 Volgers
 
Meest beantwoorde reactie
Artikel met de meeste reacties
1 Personen die reageerden
Zwobby Personen die recent reageerden
  Inschrijven  
Abonneren op
Zwobby
Gast
Zwobby

De situatie met Hasselt 1 vat mooi samen wat er allemaal fout is aan het radiodecreet van Sven Gatz. Men heeft lukraak wat frequenties gebundeld zonder te bekijken of deze elkaar wel aanvullen. Je gaat het zendgebied niet vergroten als de oude zendlocaties elkaar voor 80-90% overlappen.

Dat Hasselt 1 de 107.6 MHz met 5 km wilde verplaatsen kan ik dan ook gerust begrijpen. Maar met de aanwezigheid van Sport FM op 107.7 MHz (Tongeren) is dat geen optie. Het was logischer geweest om 107.6 MHz en 106.6 MHz (Tongeren) te bundelen, dan bereikte je een veel groter gebied.

Meer in Actueel
Luistercijfers uit de Vlaamse radiohuizen

Studio Brussel: ook in 2018 festivalzender (video)

Nederland: geen DAB+-licenties lokale omroep

Het Middagblad van 26 juni (audio)

Het Middagblad van 25 juni (veel audio)

Oeuvreprijzen voor Tineke de Nooij (video)

Sluiten