fbpx

RadioVisie

  • .
    Amptec
    .
TVV Sound

Het middagblad van 27 juni (video & audio)

Geen licentie voor Radio Mid-West Limburg

De aanvraag van Radio Mid-West Limburg voor een zendvergunning voor Hasselt 1 (Kortessem – 107.6 FM), is niet toegekend. Dat laat de Vlaamse Regulator voor de Media weten. Uit het onderzoeksrapport van hun ingenieur blijkt dat de gevraagde verplaatsing niet inpasbaar is in het Vlaamse frequentieplan. Er worden diverse redenen opgesomd, die u hier terugvindt.

Talent gevraagd om zich te melden

We berichtten eerder over ‘The Radio Project’, een initiatief waarbij een groep jongeren gaat bouwen aan hét radiostation van de toekomst. Vanaf nu kunnen de 16- tot 21- jarigen zich aanmelden voor de selectieronden, dit door een video van hun ‘one minute of fame’ in te sturen. Met een social media campagne (o.m. op Instagram, YouTube, Facebook en Twitter) worden multimedia-talenten uitgedaagd om zich op te geven. Tot 1 augustus aanstaande kunnen de talenten van de toekomst hun video hier uploaden. Zaterdag 25 augustus wordt er een talentendag op het Media Park in Hilversum georganiseerd, waarbij een deskundige jury (Pierre Papa, Giel Beelen en Ruud de Wild)  de definitieve selectie maakt van de groep jongeren die vanaf begin september aan ‘The Radio Project’ mogen gaan deelnemen. 

Moet NPO-nachtradio besparen?

De Nederlandse publieke omroep (NPO) moet flink gaan snoeien in het aanbod als de overheid niet met meer budget over de brug komt. Onder meer nachtradio wordt dan versoberd en er wordt bezuinigd op de radio-nieuwsbulletins. Eén en ander is het gevolg van de teruglopende reclame-inkomsten. Minister van Media Arie Slob is echter niet van plan om te compenseren. De omroepen moeten volgens hem maar eerst hun mediareserves aanspreken. In plaats hiervan dreigt de NPO om het mes te zetten in de budgetten voor programma’s op radio en tv. Zo wil men ook minder presentatie op de themakanalen NPO Soul & Jazz en Sterren NL Radio. Er wordt ook gedacht aan bezuinigen op de nieuwsredactie van NPO Radio 1 en besparen op de nieuwsbulletins van Radio 2, 3FM, Radio 4 en Radio 5. De minister wil betrokken worden bij keuzes die de afspraken in de prestatie-overeenkomst kunnen raken.

Precies 40 jaar geleden

We gaan terug naar 27 juni 1978. Aan boord van de MV Mi Amigo, het zendschip van Radio Mi Amigo, zitten Dick Verheul, Rob Hudson, Johan Visser, Luc Watermans en de kok Kees Borrel. Deze laatste is nieuw en werkte, vooraleer hij met de potten en pannen midden op de Noordzee aan de gang ging, bij restaurant ‘Amsterdam’ in Playa de Aro. In het Spaanse badplaatsje bezocht hij regelmatig de studio’s van Radio Mi Amigo. In de maand mei van 1978 was hij regelmatig in de programma’s van Ton Schipper te horen. Later zou Kees ook live presenteren bij Mi Amigo, maar daarover meer in augustus. 


Je zou ook interesse kunnen hebben in...
Blad 616: VRT NWS, OEM & DPG Media (video)

Thuis of op pad. Altijd de beste gesprekken en podcasts op zak. Het zeezenderverhaal is Lees verder

Blad 615: Noordzee, DAB+ in Wallonië, Radio Streaming (video)

Daar is Noordzee Info, de Oostendse versie van VRT NWS (maar dan beter). Laat ze Lees verder

Blad 614: Tipik, Sky Radio, Beste Buren

Er is altijd meer dan één koe die Blaar heet, zelfs in Wallonië. Niet zeker Lees verder

Blad 613: Scout FM, Mi Amigo en Warren Durrett

Als een machine het overneemt, hebt u steeds minder persoonlijke keuze! Nog een generatie verder Lees verder

Blad 612: NRJ, Radio 1 & Jabra (video)

Het geeft altijd een goed gevoel als een mens zijn gedacht mag zeggenNu we waarschijnlijk Lees verder

Blad 611: MNM, Spotify en DH Radio

Op zoek naar een baan? Probeer dan eens bij MNM. Spotify biedt podcasters een extra Lees verder

Blad 610: Sixties, Danny & Jenny, Radio Nova

Thuisblijven en toch naar De Week van de Sixties trekken.Een 'razend' verhaal op een ritme, Lees verder

Blad 609: Mediadecreet, Absolut, Majestik Magic (video)

Eentje voor wie tussen de regels wil lezen van het mediadecreet. Eentje voor onze Duitse Lees verder

Inschrijven
Abonneren op
guest
1 Reactie
Inline feedback
Bekijk alle reacties
Zwobby
Zwobby
2 juli 2018 - 01:15 01:15

De situatie met Hasselt 1 vat mooi samen wat er allemaal fout is aan het radiodecreet van Sven Gatz. Men heeft lukraak wat frequenties gebundeld zonder te bekijken of deze elkaar wel aanvullen. Je gaat het zendgebied niet vergroten als de oude zendlocaties elkaar voor 80-90% overlappen.

Dat Hasselt 1 de 107.6 MHz met 5 km wilde verplaatsen kan ik dan ook gerust begrijpen. Maar met de aanwezigheid van Sport FM op 107.7 MHz (Tongeren) is dat geen optie. Het was logischer geweest om 107.6 MHz en 106.6 MHz (Tongeren) te bundelen, dan bereikte je een veel groter gebied.

Meer in lokale radio, nederland, offshore
Nederland: geen DAB+-licenties lokale omroep

1979: Nieuwe ‘piratenzender’ in de lucht (audio)

Het Middagblad van 26 juni (audio)

Kicken op radio en zo… (2)

BVD betrokken bij bomaanslag op Mebo II ?

Het Middagblad van 25 juni (veel audio)

Sluiten