RadioVisie

  • .
    Amptec
    .

Het middagblad van 27 juni (video & audio)

>> Nieuw! RadioVisie kan je nu ook volgen via Instagram en LinkedIn!

Geen licentie voor Radio Mid-West Limburg

De aanvraag van Radio Mid-West Limburg voor een zendvergunning voor Hasselt 1 (Kortessem – 107.6 FM), is niet toegekend. Dat laat de Vlaamse Regulator voor de Media weten. Uit het onderzoeksrapport van hun ingenieur blijkt dat de gevraagde verplaatsing niet inpasbaar is in het Vlaamse frequentieplan. Er worden diverse redenen opgesomd, die u hier terugvindt.

Talent gevraagd om zich te melden

We berichtten eerder over ‘The Radio Project’, een initiatief waarbij een groep jongeren gaat bouwen aan hét radiostation van de toekomst. Vanaf nu kunnen de 16- tot 21- jarigen zich aanmelden voor de selectieronden, dit door een video van hun ‘one minute of fame’ in te sturen. Met een social media campagne (o.m. op Instagram, YouTube, Facebook en Twitter) worden multimedia-talenten uitgedaagd om zich op te geven. Tot 1 augustus aanstaande kunnen de talenten van de toekomst hun video hier uploaden. Zaterdag 25 augustus wordt er een talentendag op het Media Park in Hilversum georganiseerd, waarbij een deskundige jury (Pierre Papa, Giel Beelen en Ruud de Wild)  de definitieve selectie maakt van de groep jongeren die vanaf begin september aan ‘The Radio Project’ mogen gaan deelnemen. 

Moet NPO-nachtradio besparen?

De Nederlandse publieke omroep (NPO) moet flink gaan snoeien in het aanbod als de overheid niet met meer budget over de brug komt. Onder meer nachtradio wordt dan versoberd en er wordt bezuinigd op de radio-nieuwsbulletins. Eén en ander is het gevolg van de teruglopende reclame-inkomsten. Minister van Media Arie Slob is echter niet van plan om te compenseren. De omroepen moeten volgens hem maar eerst hun mediareserves aanspreken. In plaats hiervan dreigt de NPO om het mes te zetten in de budgetten voor programma’s op radio en tv. Zo wil men ook minder presentatie op de themakanalen NPO Soul & Jazz en Sterren NL Radio. Er wordt ook gedacht aan bezuinigen op de nieuwsredactie van NPO Radio 1 en besparen op de nieuwsbulletins van Radio 2, 3FM, Radio 4 en Radio 5. De minister wil betrokken worden bij keuzes die de afspraken in de prestatie-overeenkomst kunnen raken.

Precies 40 jaar geleden

We gaan terug naar 27 juni 1978. Aan boord van de MV Mi Amigo, het zendschip van Radio Mi Amigo, zitten Dick Verheul, Rob Hudson, Johan Visser, Luc Watermans en de kok Kees Borrel. Deze laatste is nieuw en werkte, vooraleer hij met de potten en pannen midden op de Noordzee aan de gang ging, bij restaurant ‘Amsterdam’ in Playa de Aro. In het Spaanse badplaatsje bezocht hij regelmatig de studio’s van Radio Mi Amigo. In de maand mei van 1978 was hij regelmatig in de programma’s van Ton Schipper te horen. Later zou Kees ook live presenteren bij Mi Amigo, maar daarover meer in augustus. 


TVV Sound

Het Blad op deze dag

Je zou ook interesse kunnen hebben in...

Blad 1559: De Laatste Tournee, One World Radio, BBC Radio 1Xtra

• Bruno maakte voor zijn 40ste een audio-sitcom • Tomorrowland One World Radio nu ook Lees verder

Blad 1558: Radio Caroline, PINK! Radio, radio-BV (video)

• Alweer record voor Radio Caroline fundraising • Bijna 2.000 euro dankzij Pink Ribbon Radio Lees verder

Blad 1557: Ilse, Jo, Lisa, Bauer, 100 Jahre Radio (video)

• Hoe is het nog met Ilse, Jo en Lisa? • Bauer gaat ‘premium’ in Lees verder

Blad 1556: Studio 100, Mi Amigo Harwich en Nederlandse FM-kavels

• Studio 100: Bourlon gelooft in oplossing voor radiodossier • Harwich: twee dagen zeezenders • Lees verder

Blad 1555: KINK-vonnis, Spotify-speeltjes, Madammen-dokter (audio)

• Nederland: Talpa, RadioCorp en BNR vechten KINK-vonnis aan • Speeltjes voor Spotify: Soundtrap en Lees verder

Blad 1554: KINK, Jenni Baynton, SoundSwitch

• Nederland: geen hoger beroep in KINK-uitspraak • Vinyl Top 333 vanaf Jenni Baynton • Lees verder

Blad 1553: Radio AVO, Goeiedag Radio, DRM

• Stichter van Radio AVO overleden • Wijkt Radio Omroep Aalst opnieuw voor Goeiedag Radio? Lees verder

Blad 1552: Radio Minerva, Spotify, RTL (video)

• Radio Minerva viert met Tramlijn 98 • Spotify verkoopt nu zelf advertenties in België Lees verder

Inschrijven
Abonneren op
guest

1 Reactie
Inline feedback
Bekijk alle reacties
Zwobby
Zwobby
2 juli 2018 - 01:15 01:15

De situatie met Hasselt 1 vat mooi samen wat er allemaal fout is aan het radiodecreet van Sven Gatz. Men heeft lukraak wat frequenties gebundeld zonder te bekijken of deze elkaar wel aanvullen. Je gaat het zendgebied niet vergroten als de oude zendlocaties elkaar voor 80-90% overlappen.

Dat Hasselt 1 de 107.6 MHz met 5 km wilde verplaatsen kan ik dan ook gerust begrijpen. Maar met de aanwezigheid van Sport FM op 107.7 MHz (Tongeren) is dat geen optie. Het was logischer geweest om 107.6 MHz en 106.6 MHz (Tongeren) te bundelen, dan bereikte je een veel groter gebied.

Don`t copy text!
1
0
Deel hier gerust uw gedachtenx