fbpx

RadioVisie

.
Spotlight
.

Het Middagblad van 23 februari (video)

’t Gaat niet goed met de Norderney

Op 31 augustus 2019 is het precies 45 jaar geleden dat de zenders aan boord van de Norderney, het zendschip van Radio Veronica, uitgezet werden. Sindsdien volgden een resem van andere bestemmingen en ligplaatsen. Ze waren allen kort van duur en nooit erg succesvol. Het Parool schrijft nu dat de huidige uitbaters van het tot nachtclub en restaurant ongebouwde schip hun activiteiten hebben gestaakt wegens financiële problemen. Jamie van der Will (mede-eigenaar) : “We hebben besloten de club en het restaurant in januari en februari te sluiten, zodat we de balans kunnen opmaken en onze financiële positie in kaart kunnen brengen. Een besluit dat wij zeer betreuren. Met mijn compagnon Sunny Bakhtiar zijn we achter de schermen hard aan het werk om geld te verzamelen. ” (TB)

Steeds meer slimme luidsprekers

Marktonderzoeker Strategy Analytics berekende dat in 2018 niet minder dan 86 miljoen slimme speakers verkocht werden. Vooral in het laatste kwartaal, naar goed gewoonte de maanden waarin heel wat gadgets worden verkocht, ging het snel. Net geen 39 miljoen speakers gingen toen over de diverse toonbanken. Veel ‘slimmeriken’ krijgen ook steeds vaker een scherm ingebouwd. Dat is onder andere zo bij de Amazon Echo Show en de Google Home Hub. In het laatste kwartaal van 2018 ging het om zo’n tien procent van alle verkochte exemplaren. Google en Amazon overheersen de markt, beiden hebben ieder een marktaandeel dat boven de 30% uitkomt. Kleinere spelers zijn Apple en Chinese merken zoals Xiaomi, Alibaba en Baidu. (TB)

Joe koos voor Hotel California

De ‘Jaren 70’ werden gisteren weer opgeborgen bij Joe. Een hele week lang waren de zevenhonderd favoriete 70′s-platen van de luisteraars te horen tijdens de ’Celebrate the 70’s Top 700′. ’s Ochtends kwamen heel wat BV’s langs bij Sven en Anke, o.a. The Strangers. Zoals een ongeschreven wet het wil, werd afgesloten met de verplichte hitlijst. Om iets voor 19:00 uur maakten Raf Van Brussel en Rani De Coninck de nummer 1 bekend: ‘Hotel California’ van Eagles. ‘Dancing Queen’ van ABBA en ‘Bohemian Rhapsody’ van Queen vervolledigen de top 3. De hoogst genoteerde Belg is Raymond van het Groenewoud met ‘Meisjes’, op plaats 116. Het volledige overzicht vindt u hier. (PVB)


TVV Sound
TVV Sound
TVV Sound
Spotlight
TVV Sound
TVV Sound
Yesterdayland
Je zou ook interesse kunnen hebben in...
Bij RadioVisie hebben we heel wat lezers die zich (ook) interesseren voor de technische aspecten
De historie conserveren is de bedoeling van dit dagelijkse rubriekje waarin je alle opvallende gebeurtenissen
De historie conserveren is de bedoeling van dit dagelijkse rubriekje waarin je alle opvallende gebeurtenissen
Net op Vlaamse Feestdag - donderdag 11 juli jongstleden - raakte bekend dat Nederland op
Een tijd geleden werden alle middengolfzenders van de VRT uitgezet omdat er te weinig interesse voor
Het is komkommertijd in de nieuwsmedia en dan wordt klein nieuws al eens buiten proportie
Urbanus wist het al in 1974 op het moment dat hij ‘De wereld is om
Naar de radio kunnen luisteren in tunnels om op de hoogte te blijven van de

12
Reageer op dit artikel

avatar
3 Aantal reacties
9 Antwoorden op reacties
0 Volgers
 
Meest beantwoorde reactie
Artikel met de meeste reacties
7 Personen die reageerden
HaveveRudyPVMVincent SmetsDimitri Personen die recent reageerden
  Inschrijven  
Abonneren op
Hugo Van Vlaenderen
Lid

Joe moest in de grond zakken van schaamte dat ze het Vlaamse lied, dat in de jaren zeventig zo populair was, én de Vlaamse artiesten van toen, zo verder blijven discrimineren. Dat is pure broodroof voor vele artiesten.

claude Van Isterdael
Gast
claude Van Isterdael

De volgende fase zal misschien de scheepswerf en de sloophamer worden voor de Norderney, spijtig dat er nooit een “zeezendermuseumschip” van gemaakt is …..

Boonen jean-marie
Gast
Boonen jean-marie

Groot gelijk Hugo,Joe FM trekt op niks!Zijn toch altijd dezelfde hits die verbij komen Sommige dj zijn net kinderen die presenteren

Hugo Van Vlaenderen
Lid

@Jean-Marie Muzikaal en naar presentatie moet iedereen de eigen radiokeuzes maken. Het gaat mij hier over de constante, en bewuste, discriminatie van wat toen de normale muziek was, dat vind ik erover. Ik ben in 1971 DJ geworden (18 jaar) en ik heb het allemaal van dichtbij meegemaakt in grote dancings, later radio. Status Quo, Led Zeppelin zelfs, Cliff Richard of Burt Blanca, en daarna Willy Sommers. Of zo. En een optreden van Will Tura of van Vader Abraham. Of George Baker Selection. Wat heeft een plaat als Herinneringen van Marva (eind 1980) misdaan dat ze op vele omroepen niet meer gespeeld wordt? Is dat slechter dan Everybody Hurts van R.E.M.? Neen, je kan ze zelfs in elkaar mixen, maar ’t is Nederlands en Joe discrimineert de eigen taal en artiesten. Gaan de jongere mensen van nu bepalen wat onze muziek was die we toen graag hoorden? Een lijst van 100, zonder Nederlandstalig. Dat is echt schandalig.

Dimitri
Gast
Dimitri

De Nederlandstalige koek wordt in Vilvoorde verdeeld onder clouseau en Niels Destadsbader.

Vincent Smets
Gast
Vincent Smets

Dit heeft niks met discriminatie te maken, mr van vlaenderen. dit is een commerciele omroep die onderzoekt wat zijn beoogde doelgroep (veertigers, die waren nog maar net geboren toen jij al naar Marva zat te luisteren!) wil en zich daar op richt.

Hugo Van Vlaenderen
Lid

@vincent smets: Nu snap ik het helemaal! Voor die veertigers nodigden ze natuurlijk de Strangers uit, om als behang te dienen, want die hun platen zijn opgenomen en uitgebracht vanaf 1965, en die zijn inderdaad ongeveer zo’n veertig jaar geleden gestopt met hits. Die veertigers zijn echter niet alleen opgegroeid met de ‘nagedachtenis’ aan de Strangers, ik zie ze ook dikwijls nog andere Vlaamse hits zingen (met de L&M Band uit Hasselt, of met Domino… of zo). Toon me dat onderzoek! Ik lees graag excuses (sont faites pour s’en servir)! Of ‘Qu’est que je vous?’… Want waarom zouden ze de Strangers , of Erik & Sanne, of zo, anders uitnodigen, als ze toch niet (of niet echt) mogen meespelen wegens ‘onderzoek’?

Rudy
Gast
Rudy

Hugo, man, het is precies nooit goed voor u, he? “Oh, ze laten het Vlaemsche lied niet aan bod komen in Vilvoorde! Behalve dan de Vlaemsche zangers die ze wel uitnodigen die populair waren in die tijd, maar die zijn mijn goesting niet!” Zoals iemand ooit zei: als ge het brood van een bakker niet lekker vindt, moet ge op zondag niet voor zijn deur gaan staan en liggen zagen dat het niet lekker is, maar uw brood op een ander gaan halen.

Hugo Van Vlaenderen
Lid

@Rudy: Het gaat hier niet over mij. Er werd hier uiteindelijk beweerd dat de muziek van Joe door een onderzoek is bepaald. Klopt niet met de gasten die ze uitnodigden beweerde ik dan. Heeft dus niets met mij te maken en ook niet naar welke omroepen ik wel of niet zou luisteren.

Rudy
Gast
Rudy

Wat klopt er dan niet, Hugo? De lijst is samengesteld op basis van de stemmen van de luisteraars. Die hebben de Strangers (te gast op maandag) op 546 gestemd, Nicole en Hugo (te gast op dinsdag) op 477 en Johan Verminnen (te gast op donderdag) op 310, 426 en 647. Had je dan liever dat ze Freddy Mercury of Barry White hadden uitgenodigd? Zij waarschijnlijk ook, maar da’s nogal moeilijk, he.

Wat er trouwens volgens mij niet kopt is jouw warme oproep om meer Herinneringen van Marva te draaien in een lijst van de jaren 70, terwijl die, zoals je zelf zegt, van eind jaren 80 is.

Hugo Van Vlaenderen
Lid

@Rudy Als je wil blijven zeveren, mij goed hoor. ‘Herinneringen ‘ is van eind 1980, niét van eind de jaren tachtig, ik schreef dat juist maar jij leest fout. Ik stelde dat zo’n nummer ‘op vele omroepen niet meer gespeeld wordt’, ik heb nergens gevraagd dat dit nummer in de lijst van de jaren 70 zou staan. Het was trouwens jij zelf die beweerde dat de muziek van JOE een samenstelling is aan de hand van ‘onderzoek’, ik heb dat niet beweerd. Ik beweer wel dat het Vlaamse lied systematisch wordt geweerd op de meeste Vlaamse omroepen, dat zoiets bewust gebeurt. Ik beweer ook dat Vlaamse artiesten een behang-functie mogen uitvoeren in zo’n lijstjes, en verder gewoon óf volledig, óf grotendeels genegeerd worden met hun muziek. Dat noem ik dan discriminatie en broodroof. Het heeft niets te maken met Barry White of Freddie Mercury, misschien wel dat die laatste met Queen een liedje had voor u: ‘You don’t fool me’. What else?

PVM
Gast
PVM

Hugo, ik geef u volledig gelijk.

Meer in Actueel
Het Avondblad van 22 februari (video)

Oostenrijk krijgt (eindelijk) tweede commerciële FM-net

Commissie Media: Q & (niet echt een) A

Het Avondblad van 21 februari (audio)

RadioVisie’s DAB+ weekrapport (4)

Red Sands: eerst bommen, daarna muziek

Sluiten