fbpx

RadioVisie

  • .
    TVV Sound
    .

Het Middagblad van 16 maart (video)

Trudo FM terug in de lucht met noodantenne

De Truiense lokale radio Trudo FM, die een week geleden zijn zendmast van 36 meter in tweeën zag breken door een hevige stormwind, is terug in ether. Al is het voorlopig nog met een noodantenne en op een beperkte antennehoogte, op het nog resterende rechtstaande stuk van de mast. André Andries bezorgde ons bijgaande foto (klik om te vergroten). Volgens de medewerkers van de lokale zender komt er een nieuwe mast aan binnen een viertal weken. Radio VRW, dat voor zijn tweede zender, op 106.3 in Sint-Truiden, gebruik maakte van een straalverbinding op de afgebroken mast, is voorlopig nog steeds niet terug in de lucht. Luisteren kan wel via het internet. In Wellen (104.9 mHz) is VRW wel normaal te beluisteren. (RDS)

Extra zenders voor multiplex 5A/5D

Het lijkt er op dat DAB+ operator Norkring zijn tweede commerciële mux 5A/5D (Vlaanderen 2) de voorbije dagen verder in stilte heeft uitgerold. Bij de start op 28 februari werden slechts vijf zenders geteld, waardoor er op heel wat plaatsen in Vlaanderen nog gaten waren in de ontvangst. Intussen zijn, samen met de lancering van NRJ Vlaanderen, ook Attenrode Wever (Hageland) op 5D en Bellegem (Kortrijk), Nieuwkerken-Waas (Sint-Niklaas) en Oostvleteren – allen op 5A – in de lucht gekomen, waardoor de dekking al een heel stuk beter is. Met voorlopig amper drie kanalen in de mux dragen de al beschikbare zenders ook een heel eind verder dan dat het geval zou zijn bij een volle mux, ook richting Nederland. …/… De gewijzigde VRT-mux (12A), die nu wordt verzorgd door Broadcast Partners, lijkt intussen nog niet verlost van zijn kinderziektes. In de regio Leuven was gisteren de hele dag geen enkele VRT-radio te beluisteren via DAB+. Vanmorgen was de situatie opnieuw normaal. In de regio Geraardsbergen/Vlaamse Ardennen is de VRT-mux vanaf nu weer zo goed als perfect te ontvangen. De zender Herzele daar draaide daar tot gisteren op beperkt vermogen, maar dat probleem lijkt nu verholpen. (RDS)

Start van MNM was ‘gruwelijk’

In ‘Schoeters en bellen’, de nieuwe online talkshow van Siska Schoeters, heeft Peter Van de Veire het over de moeilijke start van MNM. “Het was belachelijk persoonlijk”, vertelt hij openhartig.De publieke opinie zat tegen, waardoor verschillende ervaren radiomakers en deejays ook wegbleven. We zijn goed gestart, maar ik besefte wel na de eerste dag: damn, nu moeten we dat élke dag gaan maken. Met een ploeg die superjong, super gedreven, maar vreselijk onervaren was. Zonder overdrijven hebben we de eerste twee, drie jaar echt wel aangemodderd en onze weg gezocht.” (PVB)


TVV Sound
TVV Sound
TVV Sound
TVV Sound
TVV Sound
TVV Sound
Spotlight
Je zou ook interesse kunnen hebben in...
De historie conserveren is de bedoeling van dit dagelijkse rubriekje waarin je alle opvallende gebeurtenissen
Frans-Belgisch huwelijk en wij waren niet uitgenodigd! Creatieve radiomadam, ook handig met het penseel (houdt
“Aangezien de radio van VRT een belangrijke speler is, is het logisch dat we op
In het jaar dat in Nederland gevierd wordt dat het medium radio er een eeuw
De historie conserveren is de bedoeling van dit dagelijkse rubriekje waarin je alle opvallende gebeurtenissen
Welke ambities heeft Benjamin Dalle als Vlaams minister van Media, Brussel en Jeugd met de
Tom De Cock praat met vijf schrijvers in nieuwe Langzullenwelezen-reeks Vanaf vrijdag 18 oktober snuistert
RadioVisie wil graag een bijdrage leveren aan het maatschappelijk debat over actuele thema’s. Omdat we

Reageer op dit artikel

avatar
  Inschrijven  
Abonneren op
Meer in Actueel
Het Avondblad van 15 maart (audio)

Jean-Marie Dedecker beetje boos op Radio 2

Het Ochtendblad van 15 maart (audio)

NRJ Vlaanderen nu ook op DAB+

Het Avondblad van 14 maart (video)

RadioVisie’s DAB+ weekrapport (7)

Sluiten