fbpx

RadioVisie

  • .
    .

Het Middagblad van 13 juli

De DJ-(wed)strijd van MNM

Voor het achtste jaar zoekt MNM jonge dj’s die een feest in brand kunnen steken. Hij of zij wordt ook een jaar lang het uithangbord van de jongerenzender. Als kers op de taart mag de laureaat op Ibiza in het voorprogramma van Dimitri Vegas & Like Mike draaien. Jonge dj’s kunnen hun eigen set en een video van zichzelf hier insturen. Tussen maandag 30 juli en zaterdag 4 augustus vechten zeven geselecteerden voor de titel ‘Start To DJ 2018’ in surfclub De Kwinte in Westende. Op zaterdagavond nemen de twee sterkste kandidaten het tegen elkaar op in een finale. Nog tot en met 25 juli maakt MNM-dj Laura Govaerts in ‘De Avondshow’ elke woensdag twee nieuwe finalisten bekend.

CIM-studie werd bestudeerd

De eerste golf van de nieuwe CIM studie die het radiobereik meet is op woensdag 27 juni verschenen. Ze dekt het luisteren over de vier eerste maanden van het jaar 2018. Ook al is de studie geëvolueerd en getransformeerd, de essentie ervan is onveranderd gebleven, met dien verstande dat het radiobereik nog steeds gebaseerd is op een luisterdagboek van een week. De Omnicom Media Group, een Amerikaanse holding die gespecialiseerd is in de reclamemarkt, maar met een branche in België, bekeek, analyseerde en resumeerde de recente resultaten. Tot slot werden ze in deze opmerkelijke pdf-file gegoten. (MediaSpecs)

Verzameling BBC-‘muziekjes’

In 2014 maakte de Britse jinglefreak Duncan Newmarch een montage van BBC Radio 1 en 2 jingles. De titel: The jingles I grew up with. Eind 2017 maakte hij een update omdat veel jingles ontbraken en veel opnamen van slechte kwaliteit waren. De titel van die update: The ones that got away. In totaal krijgt u daarmee ruim vijf uur aan BBC-jingles voor de kiezen. Sit back, relax and have yourself an Aperol Spritz. Met bijdragen en jingles van Tony Blackburn, Mike Smith, Gary Davies, Simon Bates, Steve Wright, Peter Powell en vele anderen. Liefst 90% JAM, maar ook een beetje van Pepper Tanner, AJ Productions en Wise Buddah. O ja, Duncan Newmarch was ooit DJ, producer en tegenwoordig een stem van BBC TV. (jingleweb.nl)


TVV Sound
TVV Sound
TVV Sound
TVV Sound
TVV Sound
TVV Sound
Spotlight
Je zou ook interesse kunnen hebben in...
Bert Geenen verlaat de Vlaamse Media Maatschappij (VMMa). Hij gaat vanaf nu aan de slag
Joey bepaalde het 'gezicht' van RadioVisie Zowel Thierry Missiaen als Patick Kicken genieten van hun
Het publieke Radio 5 Nostalgia verdwijnt mogelijk al in 2015 van de middengolf. Dat is
Klara-presentator Kurt Van Eeghem heeft een aantal campagnespotjes ingelezen voor zijn echtgenoot Tom De Boeck.
Van de acht bureaus die een shortlist haalden op The New York Festivals, hebben er
De eerste dag van de publieke omroep Vandaag is het precies 65 jaar geleden dat
“Of het Vlaamse publiek al vertrouwd is met het digitale radioluisteren?”, dat wilden de heren
De openbare omroep RTBF mag van de regering van de Franse Gemeenschap de twee provinciale

Reageer op dit artikel

avatar
  Inschrijven  
Abonneren op
Meer in Actueel
Nieuwe jingles voor NPO 3FM (audio & video)

Het Middagblad van 12 juli

VAR gaat toch niet in zee met NRJ

RTBF-radio lanceert als eerste apps voor (Franstalige) Alexa

Het Middagblad van 11 juli (video)

VRT verslikt zich in eigen informatie

Sluiten