RadioVisie

  • .
    Spotlight
    .
Heynen

Het Mi Amigo boek komt eraan

Precies veertig jaar geleden kwam er een eind aan Radio Mi Amigo. En juist nu wordt het boek over deze legendarische zeezender gedrukt en gebonden om op 27 september te worden afgeleverd. Dat is nog in de geplande verschijningsmaand september, maar toch iets later dan gehoopt.

Oorzaak is het feit dat het boek maar liefst veertig pagina’s dikker werd dan oorspronkelijk de bedoeling was. Kortom, niet zes maar zeven hoofdstukken, 200 pagina’s, 504 foto’s én het hele verhaal over de zendschepen MV Mi Amigo, MS Magdalena en een deel over Radio Mi Amigo Internationaal.

In het eerste hoofdstuk lees je over de zeezenders en de MV Mi Amigo (eerder de Magda Maria en de Bon Jour) in de jaren 60 en hoe Radio Caroline in 1968 tijdelijk ten einde kwam. De concurrentie tussen Noordzee en Veronica. De terugkeer op zee van de MV Mi Amigo en Radio Caroline, plus het Atlantis-verhaal komen in hoofdstuk twee aan bod. Radio Mi Amigo, met eigenaar Sylvain Tack, is vanaf hoofdstuk drie volop in beeld, eerst nog als ‘niet legale’ zender. In hoofdstuk vier zijn de illegaliteit de inval, de vlucht naar Spanje de hoofdthema’s.

In hoofdstuk vijf gaat het over de toenemende live programma’s en de problemen met de medewerkers in Playa d’Aro. Net als in het eerdere hoofdstuk lees je In hoofdstuk zes over de jacht op medewerkers van de zeezender en de juridische problemen, maar ook het hele verhaal over Radio Hollandia en het onverwachte einde van Mi Amigo, vanaf de oude schuit en de echte reden daarvoor. In hoofdstuk zeven vind je voor het eerst het hele verhaal over het zendschip de MS Magdalena, inclusief de dramatische afloop en nasleep.  

Voorinschrijven aan € 35,00 kan nog slechts tot 1 oktober, daarna is het boek overal leverbaar en kost het € 39,00 euro plus portokosten (verschillen per land). Alle informatie en het nieuwe rekeningnummer voor de bestelling zijn vanaf 28 september te vinden op www.miamigoboek.nl. Tot die datum kun je er nog voorinschrijven aan € 35,00 met de porto inbegrepen.  Alle voorintekenaars tot nu toe, kunnen het boek spoedig na de uitgiftedatum thuis verwachten.


Topartikels bij RadioVisie Blikvangers op deze dag
Je zou ook interesse kunnen hebben in...
Inschrijven
Abonneren op
guest

0 Reacties
Inline feedback
Bekijk alle reacties
Don`t copy text!
0
Deel hier gerust uw gedachtenx