fbpx

RadioVisie

  • .
    TVV Sound
    .

Het Mi Amigo boek komt eraan

Precies veertig jaar geleden kwam er een eind aan Radio Mi Amigo. En juist nu wordt het boek over deze legendarische zeezender gedrukt en gebonden om op 27 september te worden afgeleverd. Dat is nog in de geplande verschijningsmaand september, maar toch iets later dan gehoopt.

Oorzaak is het feit dat het boek maar liefst veertig pagina’s dikker werd dan oorspronkelijk de bedoeling was. Kortom, niet zes maar zeven hoofdstukken, 200 pagina’s, 504 foto’s én het hele verhaal over de zendschepen MV Mi Amigo, MS Magdalena en een deel over Radio Mi Amigo Internationaal.

In het eerste hoofdstuk lees je over de zeezenders en de MV Mi Amigo (eerder de Magda Maria en de Bon Jour) in de jaren 60 en hoe Radio Caroline in 1968 tijdelijk ten einde kwam. De concurrentie tussen Noordzee en Veronica. De terugkeer op zee van de MV Mi Amigo en Radio Caroline, plus het Atlantis-verhaal komen in hoofdstuk twee aan bod. Radio Mi Amigo, met eigenaar Sylvain Tack, is vanaf hoofdstuk drie volop in beeld, eerst nog als ‘niet legale’ zender. In hoofdstuk vier zijn de illegaliteit de inval, de vlucht naar Spanje de hoofdthema’s.

In hoofdstuk vijf gaat het over de toenemende live programma’s en de problemen met de medewerkers in Playa d’Aro. Net als in het eerdere hoofdstuk lees je In hoofdstuk zes over de jacht op medewerkers van de zeezender en de juridische problemen, maar ook het hele verhaal over Radio Hollandia en het onverwachte einde van Mi Amigo, vanaf de oude schuit en de echte reden daarvoor. In hoofdstuk zeven vind je voor het eerst het hele verhaal over het zendschip de MS Magdalena, inclusief de dramatische afloop en nasleep.  

Voorinschrijven aan € 35,00 kan nog slechts tot 1 oktober, daarna is het boek overal leverbaar en kost het € 39,00 euro plus portokosten (verschillen per land). Alle informatie en het nieuwe rekeningnummer voor de bestelling zijn vanaf 28 september te vinden op www.miamigoboek.nl. Tot die datum kun je er nog voorinschrijven aan € 35,00 met de porto inbegrepen.  Alle voorintekenaars tot nu toe, kunnen het boek spoedig na de uitgiftedatum thuis verwachten.


TVV Sound
Broadcast Partners
TVV Sound
TVV Sound
TVV Sound
TVV Sound
Spotlight
Je zou ook interesse kunnen hebben in...
Voor zij waarvan de fantasie ontoereikend is, is er nu ook beeld bij de radio
Publieke omroep moet straks op zoek naar een even getalenteerde vervanger. Niet makkelijk... Voor deze
Conclusie: 'Weinig reden tot spontane vreugdedansjes' Gisteren, dinsdag 19 november publiceerde de Vlaamse Regulator voor
Geen nieuwe nationale voetbaltempel en straks ook geen 'straffe' mediapoot meer in BXL? Omdat iedereen
In het jaar dat in Nederland gevierd wordt dat het medium radio er een eeuw
De historie conserveren is de bedoeling van dit dagelijkse rubriekje waarin je alle opvallende gebeurtenissen
De giftige pen van een slecht geïnformeerde journalist Terwijl ik deze column schrijf, luister ik
De historie conserveren is de bedoeling van dit dagelijkse rubriekje waarin je alle opvallende gebeurtenissen

Reageer op dit artikel

avatar
  Inschrijven  
Abonneren op
Meer in Actueel
Het is vandaag 19 september… 1976 (audio)

Blad 270: RTBF, BP, gazet en de Warmste Week (video)

Belpop: van Joost Zweegers tot Bart Peeters (video)

Radio Caroline heeft (eindelijk) haar eigen ‘bijbel’ (video)

Blad 269: Audioboeken, herfstlijst & columnisten (video)

Nederland: Live radio houdt stand, digitaal groeit (video)

Sluiten