RadioVisie

  • .
    TVV Sound
    .

Het is zaterdag 15 mei… 1976 (audio)

>> Nieuw! RadioVisie kan je nu ook volgen via Instagram en LinkedIn!

Radio is in hoofdzaak een medium om naar te luisteren. Dankzij het internet en digitale techieken kunnen we u bij RadioVisie steeds vaker meenemen in onze geluidsarchieven. De voorbije weken doken we in ‘Het Blad’ (eerder Radioblad) regelmatig historische programma’s op. Om het overzichtelijk te houden, wordt dat soort audio tegenwoordig opgenomen in een nieuwe rubriek. Om goed uw dag te beginnen, stipt om 07:07 uur. Nostalgie, muziek en de sfeer van toen. 

U luistert naar Michelle met ‘Ook goeiemorgen’

Michelle aka mevrouw Nickey Haag, de echtgenote van Stan was – uiteraard – met haar echtgenoot meegereisd naar Playa de Aro toen Radio Mi Amigo alsnog halsoverkop de vlucht moest nemen naar veiliger oorden. Van de nood een deugd makend; enerzijds was er in Spanje een gebrek aan radio-dj’s en anderzijds uit verveling, nam ze enkele proefprogramma’s op. Dat viel vrij goed mee en Michelle was geboren.

Ze kreeg een vast tijdslot in de doordeweekse voormiddag, viel her en der in om een afwezige presentator op te vangen en mocht de vroege weekdochtenden voor haar rekening nemen. Doordeweeks is er een live programma vanaf de MV Mi Amigo, maar op zaterdag en zondag wordt de boordmedewerkers extra rust gegund. Tijdens het krieken van de dag op 15 mei 1976, als de rolluiken in Playa de Aro maar ook in Vlaanderen en Nederland nog gesloten waren, mocht Michelle met het programma ‘Ook goeiemorgen’ de luisteraars door de eerste uren van de dag loodsen.

Ze vertelt dat ze de avond er voor in Playa de Aro met z’n allen een leuke babbel hadden over ‘de kringloop in de natuur’, en dat de wesp een grote natuurlijke vijand van de spin zou zijn. Redelijk zware kost op de vroege zaterdagochtend. (TvH)


Blikvangers op deze dag

Je zou ook interesse kunnen hebben in...

Meer over Radio Mi Amigo

Inschrijven
Abonneren op
guest

0 Reacties
Inline feedback
Bekijk alle reacties
Don`t copy text!
0
Deel hier gerust uw gedachtenx