RadioVisie

  • .
    .
TVV Sound

Het is vandaag 9 november… 1976 (audio)

Bij het wisselen van de dag – heel kort na middernacht al – neemt RadioVisie u mee naar een ver verleden. We recycleren dagelijks een radioprogramma van lang geleden. Nostalgie, retro en de sfeer van toen. Een klein duwtje om u te begeleiden tijdens de nacht, de vroege ochtend, overdag, ’s avonds of wanneer u dat maar wilt. Meer originele opnames van toen, vindt u op het RadioVisie-deel van Mixcloud.

Brieven met geld uit het land van Boudewijn I

Op 9 november 1976 was het bij Radio Mi Amigo tijd voor aflevering 73 van het populaire programma ‘Baken 16’, deze keer met Frank van der Mast (foto bovenaan) en met op de achtergrond Jan van der Meer. Frank voelde zich grieperig: “Ik zit te zweten achter het praatijzer”, aldus van der Mast. Jan stelde daarop voor om een lekker glas wijn in te schenken. En dat kwam goed uit want er waren net nieuwe wijnglazen op het zendschip afgeleverd. De vorige hadden een storm op de Noordzee niet overleefd. 

Er inderdaad, er werd hoorbaar op de zender wijn ingeschonken. Uit 1972. Volgens Frank “Een redelijk wijnjaar, een plezierig boeket en een aardige afdronk.” Verder was er in deze aflevering het weerbericht, de ‘Beatle-plaat van de dag’, nieuwsflitsen met Jan van der Meer, en twee keer het ‘spelletje ‘Kassa Cash Casino’, dat werd gespeeld per brief. Op de enveloppen zaten postzegels met de afbeelding van Koning Boudewijn, wat inhield dat er vanuit België een bankbiljet van twintig BEF was opgestuurd naar Mi Amigo.

Verder was er nog de ‘Alarmschijf’, de nummer 1 uit de ‘Mi Amigo Top 50’, de agenda-berichten, het boordgebeuren en enkele brieven van luisteraars. Kortom een vol programma. (TvH)


Amptec
Topartikels bij RadioVisie Blikvangers op deze dag
Je zou ook interesse kunnen hebben in... Meer over Radio Mi Amigo
Inschrijven
Abonneren op
guest

0 Reacties
Inline feedback
Bekijk alle reacties
Don`t copy text!
0
Deel hier gerust uw gedachtenx