RadioVisie

  • .
    Spotlight
    .
TVV Sound

Het is vandaag 9 maart… 1980 (audio)

Iedere ochtend – bij het krieken van dag – neemt RadioVisie u mee naar een ver verleden. We recycleren dag op dag een radioprogramma van lang geleden. Nostalgie, retro en de sfeer van toen. Een klein duwtje om u op gang te trekken en de komende uren makkelijker door te komen… Meer originele opnames van toen, vindt u op het RadioVisie-deel van Mixcloud.

Cowboys op zondag vanaf de Noordzee

Bij het Nederlandstalige Radio Caroline werd in de periode 1979-1980 voornamelijk muziek gedraaid uit de hit- en tipparade, aangevuld met oude platen die ooit in deze lijsten hadden gestaan. Een keuze voor zekerheid en de redelijke garantie om luisteraars niet af te schrikken, maar wel aan te trekken. Daarom was het best bijzonder dat op de zondagmiddagen, sinds 17 februari 1980, tussen twee en vier uur er een country-programma was te beluisteren. 

Verder had Caroline geen andere uitzendingen waarin een bepaalde muzieksoort centraal werd gesteld. De show werd op voorhand aan land opgenomen door Piet de Prater (foto bovenaan – credits: Leendert Vingerling). Er was onder andere ook de rubriek ‘De artiest van de week’. Piet is in zeezenderkringen beter bekend onder de namen Nico van der Stee en Nico Volker. Hij was ondermeer actief bij Radio Monique en Radio 558. 

Eind jaren zeventig was in de reclamespots voor de Mi Amigo Drive In Show regelmatig de naam Nico van der Stee te horen als het ging om boekingen in Nederland. (TvH)


Heynen
Topartikels bij RadioVisie Blikvangers op deze dag
Je zou ook interesse kunnen hebben in... Meer over Radio Caroline
Inschrijven
Abonneren op
guest

0 Reacties
Inline feedback
Bekijk alle reacties
Don`t copy text!
0
Deel hier gerust uw gedachtenx