RadioVisie

  • .
    .

Het is vandaag 9 maart… 1978 (audio)

Bij het wisselen van de dag – heel kort na middernacht al – neemt RadioVisie u mee naar een ver verleden. We recycleren dagelijks een radioprogramma van lang geleden. Nostalgie, retro en de sfeer van toen. Een klein duwtje om u te begeleiden tijdens de nacht, de vroege ochtend, overdag, ’s avonds of wanneer u dat maar wilt. Meer originele opnames van toen, vindt u op het RadioVisie-deel van Mixcloud.

Een rondleiding en een gezongen weerbericht

Op 9 maart 1978 was het bij Radio Mi Amigo om twaalf uur weer tijd voor ‘Baken’ 16 met Herman de Graaf (foto bovenaan). Het was mooi weer op de Noordzee, en de zon scheen zo fel dat een hoes van een dubbel LP voor het raam van de studio werd gezet om de warmte een beetje buiten te houden. Herman ging in deze aflevering met een microfoon op het dek van het zendschip zitten, terwijl Johan Visser de techniek voor z’n rekening nam. 

Ook was er weer post van luisteraars. Eén van hen stelde vragen over de publicaties in de kranten waarin melding werd gemaakt over de slechte staat van het zendschip. Herman deed het af als ‘sensatie artikelen’. Verder mocht Johan Visser het weerbericht voorlezen. Toen hij daarmee klaar was vroeg Herman aan zijn collega of hij het bulletin ook kon zingen, wat prompt gebeurde.

Otto en Herman waren de voorbije dagen in de messroom aan het schilderen geweest met ‘lente groen’. Herman had ook gordijnen gemaakt voor ramen van die messroom. “Die moeten nog wel gewassen worden”, aldus de presentator. Tijdens de rondleiding, live vanuit de messroom, probeerden ze ook parkiet Wilson wakker te maken, over zijn kooi hing immers nog een doek. 

Ook liep het duo langs de ruimte waar de zenders stonden, een beschrijving volgde. Het anker en de zendmast van 52 meter hoog, werden eveneens uitvoerig becommentarieerd. Het tweetal ging langs bij pomp “die we niet nodig hebben, dit in tegenstelling tot wat er in de kranten staat”. Ook de generatoren werden beschreven. Om 13:00 uur was er geen nieuws omdat iedereen te druk was met ‘Baken 16’. 

Dan volgde nog een oproep aan de luisteraars om een persoonlijke Top 10 te sturen naar een adres in Dordrecht. Aan de hand van die lijstjes zou een ‘Flashback Top 100’ worden gemaakt die tijdens de Pinksterdagen zou worden uitgezonden. In de voorbije jaren was die lijst samengesteld door de Vereniging voor Vrije Radio, de voorloper van RadioVisie. (TvH)


Topartikels bij RadioVisie Blikvangers op deze dag
Je zou ook interesse kunnen hebben in... Meer over Radio Mi Amigo
Inschrijven
Abonneren op
guest

0 Reacties
Inline feedback
Bekijk alle reacties
Don`t copy text!
0
Deel hier gerust uw gedachtenx