RadioVisie

  • .
    TVV Sound
    .

Het is vandaag 9 juni… 1995 (audio)

>> Nieuw! RadioVisie kan je nu ook volgen via Instagram en LinkedIn!

Iedere ochtend – bij het krieken van dag – neemt RadioVisie u mee naar een ver verleden. We recycleren dag op dag een radioprogramma van lang geleden. Nostalgie, retro en de sfeer van toen. Een klein duwtje om u op gang te trekken en de komende uren makkelijker door te komen… Meer originele opnames van toen, vindt u op het RadioVisie-deel van Mixcloud.

Het wc-papier van Radio Caroline

Precies 25 jaar geleden kon je elke dinsdag en vrijdagavond via Radio Veronica bij het Nederlandse Radio 2 luisteren naar ‘De geschiedenis van de zeezenders’ dit tijdens het programma ‘De avond van het sentiment’, en dat gedurende negen afleveringen.

Rob Stenders en Ad Bouman lieten veel fragmenten horen, afgewisseld met muziek uit de periode dat er zendschepen vanaf zee opereerden. Regelmatig waren er boeiende, aparte en spannende verhalen te horen en soms was er een studiogast. Hans Knot en Jelle Boonstra waren de vaste leveranciers van de geluidsfragmenten. 

In de derde aflevering was Paul de Haan (foto bovenaan) te gast in de Veronica-studio. Met hem werd gesproken over Radio Atlanta en Radio Caroline omdat Paul daar echt veel van afwist. Volgens eigen zeggen wist hij echter niet welk merk wc-papier er bij Caroline werd gebruikt. (TvH)


Blikvangers op deze dag

Je zou ook interesse kunnen hebben in...

Meer over Radio Caroline

Inschrijven
Abonneren op
guest

0 Reacties
Inline feedback
Bekijk alle reacties
Don`t copy text!
0
Deel hier gerust uw gedachtenx