RadioVisie

  • .
    .
TVV Sound

Het is vandaag 9 juni… 1978 (audio)

Iedere ochtend – bij het krieken van dag – neemt RadioVisie u mee naar een ver verleden. We recycleren dag op dag een radioprogramma van lang geleden. Nostalgie, retro en de sfeer van toen. Een klein duwtje om u op gang te trekken en de komende uren makkelijker door te komen… Meer originele opnames van toen, vindt u op het RadioVisie-deel van Mixcloud.

‘Muziek vanaf zee, een beter idee

Na de ‘Persoonlijke Top 10’ met Ton Schipper vanuit Playa de Aro, was het bij Radio Mi Amigo weer tijd voor live programma’s vanaf het zendschip. Als ‘Stuurboord’, tussen 16:00 en 17:00 uur, met Johan Visser (foto bovenaan) gedaan was, volgde Rob Hudson met ‘Bakboord’, maar dat pas nadat hij eerst nog het nieuws van 17:00 uur had gelezen. Tijdens zijn programma had hij ook nog een babbel met collega Johan Visser.

“Dag meneer Visser, hoe is het jongen, ben je nog moe van Stuurboord?” Johan zei daarop dat hij een beetje hoofdpijn had. Volgens hem kwam dat omdat hij te veel had binnen gezeten. Normaal deed hij altijd een paar rondjes over het dek. Waarop Rob aangaf dat Johan die dag ook zijn trimoefeningen was vergeten. “Daar moet je mee uitkijken, veel melk drinken helpt ook altijd”, aldus Hudson (foto).

Ook vertelde Rob nog dat de bemanning van de MV Mi Amigo de laatste tijd rond half zes aan tafel ging voor de avondmaaltijd. Dat kwam “omdat meneer Borrel aan boord was”. Daarmee werd kok Kees Borrel bedoeld. “Het is toch wel prettig die meneer aan boord te hebben”. Tegen half zes nam Rob afscheid van de luisteraars en wenste ze vast een prettig weekeinde toe.

“Een prettig weekend, rust eens lekker uit”, maar hij voegde daar meteen aan toe “bij mij was het weekeinde altijd veel prettiger als ik niet uitrustte”. Hij nam afscheid met “Hé de groetjes en houd je haaks”, waarna de band van de Radiogemeente van Ds. Toornvliet uit Bloemendaal gestart werd. (TvH)


Topartikels bij RadioVisie Blikvangers op deze dag
Je zou ook interesse kunnen hebben in... Meer over Radio Mi Amigo
Inschrijven
Abonneren op
guest

1 Reactie
Inline feedback
Bekijk alle reacties
Ricky
Ricky
10 juni 2021 - 07:24 07:24

Die verhaaltjes die men onderling voerde aan boord waren altijd leuk om te horen.
Toen dacht ik, het is weer een leuke boel daar aan boord.
In die moeilijke tijden van het station waren het wel prettige dingen om te horen.

Don`t copy text!
1
0
Deel hier gerust uw gedachtenx