RadioVisie

  • .
    .

Het is vandaag 9 juni… 1974 (audio)

>> Nieuw! RadioVisie kan je nu ook volgen via Instagram en LinkedIn!

Iedere dag neemt RadioVisie u mee naar een ver verleden. We recycleren dag op dag een radioprogramma van lang geleden.  Nostalgie, retro en de sfeer van toen. Een klein duwtje om u op gang te trekken en de dag door te komen… Meer originele opnames van toen, vindt u op het RadioVisie-deel van Mixcloud.

Dave Owen figureert, glorieert en jongleert in ‘Snap Crackle and Pop’

1974 was een bijzonder druk jaar in de wereld van de zeezenders op de Noordzee. Uiteraard tot groot jolijt van de luisteraars. Zeker de Nederlandstalige werden overdag verwend. Er was Radio Veronica, Radio Noordzee Internationaal, Radio Mi Amigo en Radio Atlantis. Net iets minder fun was er voor de Engelstaligen, want die moesten het doen met avond- en nacht-uitzendingen. 

Was het tijdstip iets minder net als het aantal uitzenduren, vaak behoorden die Engelstalige services tot het beste wat de radio te bieden had. De programma’s van Radio Atlantis staken er nog net ietsje meer bovenuit. Onder leiding van ene Steve England slaagde een beperkte groep erin boven zichzelf uit te stijgen met goede muziek, verrassende jingles en veel humor.

Mogelijk had het te maken met het feit dat het de gewoonte was dat ook de vrouwen of vriendinnen van de deejays mee aan boord verbleven. En vaak hun eigen shows mochten presenteren. Offshore radio op z’n best.  U kan vandaag nog eens luisteren naar ‘Snap Crackle and Pop’ met Dave Owen (foto bovenaan) dat voor het eerst werd uitgezonden op 9 juni 1974. (TvH)


Blikvangers op deze dag

Je zou ook interesse kunnen hebben in...

Inschrijven
Abonneren op
guest

1 Reactie
Inline feedback
Bekijk alle reacties
claude Van Isterdael
claude Van Isterdael
9 juni 2019 - 10:11 10:11

De Engelstalige uitzendingen van Radio Atlantis waren kwalitatief stukken beter dan de Vlaamse, met als beste DJ Steve England met zijn toeters en bellen……

Don`t copy text!
1
0
Deel hier gerust uw gedachtenx