RadioVisie

  • .
    .

Het is vandaag 9 juli… 1979 (audio)

>> Nieuw! RadioVisie kan je nu ook volgen via Instagram en LinkedIn!

Iedere ochtend – bij het krieken van dag – neemt RadioVisie u mee naar een ver verleden. We recycleren dag op dag een radioprogramma van lang geleden. Nostalgie, retro en de sfeer van toen. Een klein duwtje om u op gang te trekken en de komende uren makkelijker door te komen… Meer originele opnames van toen, vindt u op het RadioVisie-deel van Mixcloud.

Na anderhalf jaar opnieuw ‘De Muziekdoos’

Toen in december 1977 Stan Haag, vanwege een conflict met directeur Sylvain Tack, met slaande deuren uit Playa de Aro was vertrokken, werd er een opvolger gezocht en gevonden in de persoon van Ton Schipper. Ton nam de uren van Stan over, dus ook het verzoekplatenprogramma waarin groeten en felicitaties konden worden gedaan aan familie en vrienden.

Ton Schipper en technicus Maurice Bokkebroek durfden het daarbij niet aan om de naam ‘Jukebox’ te gebruiken, want die hoorde bij Stan Haag. Zo was de gedachte. Stan had die naam immers al bij Radio Veronica gebruikt. Daarom werd het populaire verzoekplatenprogramma omgedoopt in ‘Muziekdoos’. Lang duurde dat niet, want toen Sylvain Tack daar lucht van kreeg, gaf hij opdracht om de naam ‘Jukebox’ per direct weer te gebruiken.

Niemand kon toen vermoeden dat ongeveer anderhalf jaar later er op Radio Mi Amigo opnieuw een verzoekplatenprogramma met de naam ‘Muziekdoos’ zou opduiken. In de avond van 9 juli 1979 hoorden we Johan Vermeer op de 272 meter, vanaf het nieuwe zendschip de MS Magdalena, het volgende zeggen: “Ik neem je mee tot zeven uur en dat onder het mom van de Muziekdoos. Als u ook verzoekjes wilt insturen dan kunt u dat doen uiteraard via Rado Playa de Aro, Gerona in Spanje.”

In de begindagen van Radio Mi Amigo 272 werd gewoon het originele Playa de Aro-adres gebruikt. Later zou dat worden gewijzigd naar een adres in Mauritius waar een diplomaat regelmatig de postbus leegde en alle poststukken mee terugnam naar België. Johan Vermeer vertelde dat hij flink beroerd geweest was en zijn ingewanden behoorlijk op dreef waren. De reden waarom hij pas ‘a avonds om 18:00 uur zijn eerste programma van de dag presenteerde. Brieven met aanvragen en verzoekplaten had hij nog niet, dus herhaalde hij verschillende keren de oproep om vooral te schrijven.

Hij gaf ook aan dat het nog niet duidelijk was wie de vaste presentator van ‘De Muziekdoos’ zou worden. Verder konden de luisteraars horen dat Wim de Groot beneden in het schip aan de maaltijd zat, en ook Kees Borrel kwam tijdens de uitzending in de studio langs, net zoals Daniël Bolen. Johan wist alleen niet meer hoe de naam van zijn collega was. “Ik moet even achterom kijken om te weten hoe ie heet”. Daniël zou na 19:00 uur te horen zijn met het programma ‘Varia’. (TvH)


Amptec

Blikvangers op deze dag

Je zou ook interesse kunnen hebben in...

Meer over Radio Mi Amigo

Inschrijven
Abonneren op
guest

0 Reacties
Inline feedback
Bekijk alle reacties
Don`t copy text!
0
Deel hier gerust uw gedachtenx