RadioVisie

  • .
    .
TVV Sound

Het is vandaag 9 december… 1979 (audio)

>> Nieuw! RadioVisie kan je nu ook volgen via Instagram en LinkedIn!

Iedere ochtend – bij het krieken van dag – neemt RadioVisie u mee naar een ver verleden. We recycleren dag op dag een radioprogramma van lang geleden. Nostalgie, retro en de sfeer van toen. Een klein duwtje om u op gang te trekken en de komende uren makkelijker door te komen… Meer originele opnames van toen, vindt u op het RadioVisie-deel van Mixcloud.

Paul zegt ‘dag en tot nooit meer’ tegen Caroline

In december 1979 is nog steeds de Nederlandstalige Caroline op de 319 meter in de lucht, en dat sinds 15 april van dat jaar. De laatste maanden zijn veel medewerkers, die bij de start te horen waren, al een tijdje niet meer te beluisteren. Een aantal heeft ontslag genomen vanwege slechte of geen salarisbetaling, anderen zijn ontslagen omdat ze een deel van de (te) grote hoeveelheid commercials weigerden te draaien. 

Rob Hudson en Paul de Wit (foto) zijn al een hele tijd afwezig op Radio Caroline. Op zondagmiddag 9 december 1979 zijn ze weer terug, deze keer met een afscheidsprogramma vanaf band. In hun laatste programma maken ze nog wat reclame voor een LP die de Stichting Media Communicatie binnenkort zou uitbrengen met fragmenten van de zeezenders van de afgelopen acht maanden. Want 1979 was natuurlijk een zeezenderjaar bij uitstek, met de terugkeer van Caroline en de opkomst en ondergang van Radio Delmare vanaf de Martina én Mi Amigo 272 vanaf de MS Magdalena.

In diezelfde periode gaf Paul de Wit een interview voor het Free Radio Magazine, dat in het nummer van januari 1980 werd gepubliceerd. Daarin had hij ook kritiek omdat het afscheidsprogramma door de vele commercials niet volledig was uitgezonden. (TvH)

° Foto bovenaan: Tony Allen, Rob Hudson, Paul de Wit en Tom Hardy.


Blikvangers op deze dag

Je zou ook interesse kunnen hebben in...

Meer over Radio Caroline

Inschrijven
Abonneren op
guest

1 Reactie
Inline feedback
Bekijk alle reacties
Claude Van Isterdael
Claude Van Isterdael
9 december 2019 - 20:34 20:34

Rob Hudson en Paul De Wit,beiden waren toen in 1979 de sterdeejays van de Nederlandstalige uitzendingen van Radio Caroline, hebben het daarna in de Nederlandse radiowereld ook waargemaakt als ondernemers en innovators !

Don`t copy text!
1
0
Deel hier gerust uw gedachtenx