RadioVisie

  • .
    .
Heynen

Het is vandaag 9 december… 1976 (audio)

Bij het wisselen van de dag – heel kort na middernacht al – neemt RadioVisie u mee naar een ver verleden. We recycleren dagelijks een radioprogramma van lang geleden. Nostalgie, retro en de sfeer van toen. Een klein duwtje om u te begeleiden tijdens de nacht, de vroege ochtend, overdag, ’s avonds of wanneer u dat maar wilt. Meer originele opnames van toen, vindt u op het RadioVisie-deel van Mixcloud.

Peter van Dam voor het laatst, maar niet helemaal

“Luisteraars van Radio Mi Amigo Internationaal, voor de allerlaatste keer hoort u vandaag…”, en dan volgde de jingle ‘Met Peter gaat het beter’. “Luisteraars van Radio Mi Amigo Internationaal dit is voor mij net zo’n schokkend moment als voor u, want voor de allerlaatste keer hoort u inderdaad….”, opnieuw gevolgd door de jingle ‘Met Peter gaat het beter’… 

Maar dan kwam Peter met het verlossende vervolg… “Op 259 meter want we gaan gewoon rustig door nadien hoor, maar dan wel op 192 meter”. Zo begon Peter van Dam (foto bovenaan) zijn programma op donderdagmiddag 9 december 1976. Inderdaad de laatste aflevering van zijn show op de 2 5 9 meter. De volgende dag, vrijdag 10 december ging Mi Amigo om twaalf uur ’s middags immers uit de lucht om exact vierentwintig uur later terug te komen op de 192 meter, de 1562 kHz. (TvH)


Topartikels bij RadioVisie Blikvangers op deze dag
Je zou ook interesse kunnen hebben in...
Inschrijven
Abonneren op
guest

0 Reacties
Inline feedback
Bekijk alle reacties
Don`t copy text!
0
Deel hier gerust uw gedachtenx