RadioVisie

  • .
    TVV Sound
    .
TVV Sound

Het is vandaag 9 augustus… 1978 (audio)

>> Nieuw! RadioVisie kan je nu ook volgen via Instagram en LinkedIn!

Iedere dag neemt RadioVisie u mee naar een ver verleden. We recycleren dag op dag een radioprogramma van lang geleden.  Nostalgie, retro en de sfeer van toen. Een klein duwtje om u op gang te trekken en de dag door te komen… Meer originele opnames van toen, vindt u op het RadioVisie-deel van Mixcloud.

‘Kopje koffie met pindakaas’, geen fan van zegt Marc Jacobs

‘Beetje radio gewoonte van die Nederlanders’, vonden ze in Vlaanderen. ‘Wie drinkt er nu koffie tussen 10:00 en 11:00 uur?’ Maar alles went, dat Radio Mi Amigo een lang koffiemoment programmeerde in de ochtend raakte dan ook – met vallen en opstaan – ingeburgerd. Het was niet het makkelijkste tijdslot van de dag om massa’s luisteraars te lokken. Toch niet als je naam niet Tineke heette…

Maar door de populaire Marc Jacobs op dat voormiddaguur te positioneren, lukte het Mi Amigo toch om z’n luisteraars bij de zaak te houden. In de maand augustus van 1978 dronken we dus ons kopje koffie samen met Heer Jacobs. Maar het mocht ook iets meer zijn. Thuis of op kantoor meestal een koekje, aan boord van een zendschip was dat, uiteraard, scheepsbeschuit. Daarom heette het programma dan ook ‘Koffie met scheepsbeschuit’. 

Om helemaal in de sfeer te komen, die van de zee, het zendschip en de muziek, kon u ook overwegen om wat pindakaas in uw koffie te doen. Marc vond het helemaal niets, maar over smaak valt niet te twisten… Hij vertelde verder dat ze de vorige dag alle singles in een nieuw rek aan de wand hadden geplaatst, en dat het er allemaal mooi uitziag. “Alleen jammer dat na gebruik niet iedereen de platen weer op de juiste plek terugzet”.  (TvH)


Amptec

Blikvangers op deze dag

Je zou ook interesse kunnen hebben in...

Inschrijven
Abonneren op
guest

0 Reacties
Inline feedback
Bekijk alle reacties
Don`t copy text!
0
Deel hier gerust uw gedachtenx