RadioVisie

  • .
    Spotlight
    .

Het is vandaag 9 april… 1977 (audio)

Bij het wisselen van de dag – heel kort na middernacht al – neemt RadioVisie u mee naar een ver verleden. We recycleren dagelijks een radioprogramma van lang geleden. Nostalgie, retro en de sfeer van toen. Een klein duwtje om u te begeleiden tijdens de nacht, de vroege ochtend, overdag, ’s avonds of wanneer u dat maar wilt. Meer originele opnames van toen, vindt u op het RadioVisie-deel van Mixcloud.

‘Bijkeukens, open keukens en Belgische keukens’ 

Bij de NCRV Radio op Hilversum 3 kon je in 1977 elke zaterdagmiddag luisteren naar de ‘Dik Voormekaar Show’. André van Duin (foto bovenaan – rechts, naast Ome Joop) en Ferry de Groot waren er te horen als Dik Voormekaar en Meneer de Groot. Ze begonnen deze aflevering tijdens het paasweekeinde met een vooruitblik op het nieuwe NCRV TV-seizoen vanuit de kantine van de omroep. 

Harry Nak is in De Keukenhof, voor een babbel. Hij spreekt met de heer Paalstra, die het heeft over ‘bijkeukens, open keukens en Belgische keukens. Dat zijn keukens met een tafeltje waar enkel een frietpan opstaat’. Terwijl de Keukenhof een groot park is dat in april vol staat met bloeiende tulpen en andere bloembollen. Maar zoals altijd weer stond de het programma garant voor veel onzin en kolder. Als bonus staat er achter deze aflevering van de ‘Dik Voormekaar Show’ nog een serie specifieke jingles zoals deze later werden gebruikt bij de TROS. (TvH)


Topartikels bij RadioVisie Blikvangers op deze dag
Je zou ook interesse kunnen hebben in...
Inschrijven
Abonneren op
guest

0 Reacties
Inline feedback
Bekijk alle reacties
Don`t copy text!
0
Deel hier gerust uw gedachtenx