RadioVisie

  • .
    .
Heynen

Het is vandaag 8 november… 2008 (audio)

Iedere ochtend – bij het krieken van dag – neemt RadioVisie u mee naar een ver verleden. We recycleren dag op dag een radioprogramma van lang geleden. Nostalgie, retro en de sfeer van toen. Een klein duwtje om u op gang te trekken en de komende uren makkelijker door te komen… Meer originele opnames van toen, vindt u op het RadioVisie-deel van Mixcloud.

‘Schoon’ Belgisch radiovolk op Nederlandse zeezenderdagen

Vandaag een opname die niet van de radio is opgenomen maar er wel alles mee heeft te maken. Vele jaren lang organiseerde de Stichting Media Communicatie (met als motor wijlen Rob Olthof) in samenwerking met het blad Freewave en Hans Knot de zogenaamde ‘Zeezenderdagen’, later omgedoopt tot ‘Radiodagen’. 

Eén of tweemaal per jaar konden radiofans bij elkaar komen in een zaal om naar films over radio en zeezenders te kijken, te luisteren naar interviews met oud medewerkers van offshore stations en bij de vele stands hun keuze te maken uit het grote aanbod boeken, grammofoonplaten of bandjes/cd’s met oude opnames. Overbodig om te zeggen dat alle genoemde zaken betrekking hadden op het medium radio. 

Op 8 november 2008 was oud Radio Atlantis eigenaar/directeur uitgenodigd op de Radiodag voor een babbel en om terug te blikken op deze Vlaamse zeezender die begon in het jaar 1973. De vragen aan Adriaan werden gesteld door RadioVisie-medewerker Luc de Groot. (TvH)

° Foto bovenaan – credits: Offshore-radio.de


Amptec
Topartikels bij RadioVisie Blikvangers op deze dag
Je zou ook interesse kunnen hebben in...
Inschrijven
Abonneren op
guest

0 Reacties
Inline feedback
Bekijk alle reacties
Don`t copy text!
0
Deel hier gerust uw gedachtenx