RadioVisie

  • .
    Amptec
    .
TVV Sound

Het is vandaag 8 november… 1975 (audio)

Bij het wisselen van de dag – heel kort na middernacht al – neemt RadioVisie u mee naar een ver verleden. We recycleren dagelijks een radioprogramma van lang geleden. Nostalgie, retro en de sfeer van toen. Een klein duwtje om u te begeleiden tijdens de nacht, de vroege ochtend, overdag, ’s avonds of wanneer u dat maar wilt. Meer originele opnames van toen, vindt u op het RadioVisie-deel van Mixcloud.

Zendschip op drift en vastgelopen op een zandbank

Op 8 november 1975 sloeg de MV Mi Amigo tijdens een storm van haar anker en kwam op een zandbank terecht. De pogingen om het zendschip los te trekken mislukten. In de opname van vandaag hoort u hoe het zendschip op drift was. Vijf dagen later, het was inmiddels 13 november 1975, dacht de bemanning dat ze veilig in internationale wateren lagen en werd besloten om de zender weer aan te zetten. Er klonk opnieuw muziek op de 259 meter. 

De Engelse autoriteiten volgden de ontwikkelingen vanaf de wal met grote belangstelling. Omdat de zandbank binnen de territoriale wateren lag besloot de Essex Police op 14 november 1975 alsnog in te grijpen en het zendschip te enteren. Veel luisteraars kennen de opname waarin middenin het programma van Peter van Dam de microfoon werd opengezet en een Engelse ambtenaar met de woorden ‘Swittch it off’ beval om alle apparatuur uit te schakelen. De microfoonkabel in de live studio werd doorgesneden. 

Maar vandaag is dit de unieke opname van bijna een week eerder waarin de het zendschip op drift was. 


TVV Sound
Topartikels bij RadioVisie Blikvangers op deze dag
Je zou ook interesse kunnen hebben in... Meer over Radio Caroline
Inschrijven
Abonneren op
guest

1 Reactie
Inline feedback
Bekijk alle reacties
Ricky
Ricky
9 november 2020 - 21:41 21:41

Niet te geloven dat het schip het nog 4 en half jaar zou uithouden.
Ik kan nog altijd geen goed woord spreken of schrijven over die schurken die deze uitzendingen onmogelijk maakten.

Don`t copy text!
1
0
Deel hier gerust uw gedachtenx