RadioVisie

  • .
    .
Heynen

Het is vandaag 8 mei… 1979 (audio)

Iedere ochtend – bij het krieken van dag – neemt RadioVisie u mee naar een ver verleden. We recycleren dag op dag een radioprogramma van lang geleden. Nostalgie, retro en de sfeer van toen. Een klein duwtje om u op gang te trekken en de komende uren makkelijker door te komen… Meer originele opnames van toen, vindt u op het RadioVisie-deel van Mixcloud.

Bij warm weer was een hoofdtelefoon niet prettig 

Bij het Nederlandstalige Radio Caroline kon je in 1979 vanaf 14:00 uur luisteren naar de ’19-tig Show. Op 8 mei van dat jaar werd die gepresenteerd door Ad Roberts. Hij kon aan het programma beginnen nadat het Caroline Shure Shot van Oliver Onions, met Six Ways was gedraaid. “Adje op het apparaat, dat betekent niets anders dan problemen”, aldus de presentator.

Verder vertelde hij dat het op een lekkere zonnige middag “nogal onprettig was om met een koptelefoon op te moeten zitten”. Dus had hij de boxen in de studio maar aangezet, met het gevaar dat het dan op de zender zou gaan ‘piepen’ als de microfoon open zou gaan. Dan zou je volgens Ad ‘Een hele scheepshoorn’ te horen krijgen.

Na het draaien van ‘Does your mother know’ van Abba liet hij aan zijn moeder weten “dat het allemaal goed ging met haar kleine knul”, en vervolgens droeg hij een plaat op aan haar. Later in het programma vroeg de presentatorde luisteraars om een pen te pakken, omdat er op 22 mei een bijeenkomst van de milieu organisatie Greenpeace gehouden zou worden, waar ook nog eens artiesten op zouden treden. 

Verder konden de luisteraars om 15:00 uur die middag René van Elst (foto) horen met het nieuws. Na afloop van de ’19-tig Show’ werd het nieuws door Herman de Graaf gelezen. (TvH)


Topartikels bij RadioVisie Blikvangers op deze dag
Je zou ook interesse kunnen hebben in... Meer over Radio Caroline
Inschrijven
Abonneren op
guest

0 Reacties
Inline feedback
Bekijk alle reacties
Don`t copy text!
0
Deel hier gerust uw gedachtenx