RadioVisie

  • .
    TVV Sound
    .

Het is vandaag 8 maart… 1980 (audio)

Iedere ochtend – bij het krieken van dag – neemt RadioVisie u mee naar een ver verleden. We recycleren dag op dag een radioprogramma van lang geleden. Nostalgie, retro en de sfeer van toen. Een klein duwtje om u op gang te trekken en de komende uren makkelijker door te komen… Meer originele opnames van toen, vindt u op het RadioVisie-deel van Mixcloud.

Beter weer? Stilte voor de storm zou later blijken!

Deze maand is het precies veertig jaar geleden dat de MV Mi Amigo is gezonken. Na een stilte van bijna een half jaar klonk er vanaf 15 april 1979 weer muziek op  de 319 meter. Radio Caroline was terug, met overdag Nederlandstalige programma’s en in de avond en nacht Engelstalige uitzendingen. Daar kwam tijdens een zware storm in de nacht van 19 op 20 maart 1980 een einde aan. 

De komende weken nemen wij u regelmatig mee terug naar de laatste dagen dat er radio-activiteit was vanaf het zendschip, vooraleer het definitief in de golven zou verdwijnen. Op zaterdagmiddag 9 maart presenteerde Hugo de Groot (foto bovenaan) vanaf een rustige zee de ’19-tig Show’. Heel veel oude plaatjes op een rij dus. De bemanning was blij dat de zee weer wat kalmer was geworden, want in de voorgaande dagen had het behoorlijk gespookt  op de Noordzee. 

‘De 19-tig Show’ duurde twee uur en werd uitgezonden tussen twee en vier. (TvH)


TVV Sound
Topartikels bij RadioVisie Blikvangers op deze dag
Je zou ook interesse kunnen hebben in... Meer over Radio Caroline
Inschrijven
Abonneren op
guest

0 Reacties
Inline feedback
Bekijk alle reacties
Don`t copy text!
0
Deel hier gerust uw gedachtenx