RadioVisie

  • .
    Spotlight
    .
TVV Sound

Het is vandaag 8 juni… 1990 (audio)

Iedere ochtend – bij het krieken van dag – neemt RadioVisie u mee naar een ver verleden. We recycleren dag op dag een radioprogramma van lang geleden. Nostalgie, retro en de sfeer van toen. Een klein duwtje om u op gang te trekken en de komende uren makkelijker door te komen… Meer originele opnames van toen, vindt u op het RadioVisie-deel van Mixcloud.

‘De eeuwen van Van Leeuwen’

“Tussen negen en elf de allerbeste gouwe ouwe, natuurlijk bij Veronica’, zo begon Bart van Leeuwen (foto bovenaan) op 8 juni 1990 de aflevering van het Radio 3-programma ‘Goud van oud’. Het was elke vrijdagochtend bij de Veronica Omroep Organisatie te horen. Bart bedankte zijn collega Peter Holland die tijdens zijn vakantie had overgenomen.

In de uitzending werd ook het spel ‘Drie in één’, gespeeld. Daarbij konden luisteraars aangeven wat de overeenkomst was tussen drie verschillende liedjes die werden gedraaid. Daarmee was ‘een schitterend Veronica-pakket’ te winnen. Het item was destijds ook al te horen geweest bij de zeezender Veronica. Sommige radiospelletjes zijn tijdloos.

Ook de spot ‘Veronica komt naar je toe’, was te horen. Daaruit bleek dat Veronica-dj’s het land introkken’op zoek naar talent’. Daarvoor werden diverse feesttenten bezocht. Wilde je weten naar welke plaatsen ze kwamen, dan diende je Veronica’s Infolijn te bellen. Het ‘World Wide Web’ was 31 jaar geleden nog niet uitgevonden voor dit soort zaken, en dat geeft dan gelijk ook weer een mooi tijdsbeeld. (TvH)


TVV Sound
Topartikels bij RadioVisie Blikvangers op deze dag
Je zou ook interesse kunnen hebben in... Meer over Radio Veronica
Inschrijven
Abonneren op
guest

0 Reacties
Inline feedback
Bekijk alle reacties
Don`t copy text!
0
Deel hier gerust uw gedachtenx