RadioVisie

  • .
    .

Het is vandaag 8 juni… 1978 (audio)

>> Nieuw! RadioVisie kan je nu ook volgen via Instagram en LinkedIn!

Iedere dag neemt RadioVisie u mee naar een ver verleden. We recycleren dag op dag een radioprogramma van lang geleden.  Nostalgie, retro en de sfeer van toen. Een klein duwtje om u op gang te trekken en de dag door te komen… Meer originele opnames van toen, vindt u op het RadioVisie-deel van Mixcloud.

U luistert naar Radio Mi Amigo met Ton Schipper en Rob Hudson

De Noordzee. Voor de meesten onder ons roept het beelden op van water, strand en zomer. Sommigen associëren het met sportvissen, kitesurfen of zeilen. Een derde groep denkt spontaan aan… radio. Aan een vloot zendschepen die een kleine dertig jaar menig luisteraar in vervoering brachten.

Dat laatste lukte het ene station al wat beter dan het andere. Radio Mi Amigo mogen we rustig indelen bij de kleine groep offshore stations die voortdurend voor vuurwerk zorgde. En dat niet enkele in de programma’s. Maar dit geheel terzijde, want in dit stukje willen we u vooral terug meenemen naar 8 juni 1978. 

Radio Mi Amigo is op dat moment in de lucht van 06:00 tot 19:30 uur. Daarna worden de uitzendingen door Radio Caroline voortgezet in het Engels. Het laatste anderhalf uur van de Nederlandstalige programma’s wordt onder andere verzorgd door Ton Schipper. Hij presenteert van 18:00 tot 19:00 uur de ‘Juke Box’. Het laatste half uur komt live vanaf het zendschip. Rob Hudson verzorgt de ‘Flashback Show’. We gaan 41 jaar terug in de tijd naar 8 juni 1978. (TvH)


Blikvangers op deze dag

Je zou ook interesse kunnen hebben in...

Meer over Radio Mi Amigo

Inschrijven
Abonneren op
guest

0 Reacties
Inline feedback
Bekijk alle reacties
Don`t copy text!
0
Deel hier gerust uw gedachtenx