RadioVisie

  • .
    Spotlight
    .

Het is vandaag 8 juli… 1985 (audio)

>> Nieuw! RadioVisie kan je nu ook volgen via Instagram en LinkedIn!

Bij het wisselen van de dag – heel kort na middernacht al – neemt RadioVisie u mee naar een ver verleden. We recycleren dagelijks een radioprogramma van lang geleden. Nostalgie, retro en de sfeer van toen. Een klein duwtje om u te begeleiden tijdens de nacht, de vroege ochtend, overdag, ’s avonds of wanneer u dat maar wilt. Meer originele opnames van toen, vindt u op het RadioVisie-deel van Mixcloud.

Na Veronica, doet Stan het nu bij Monique

Naast live-uitzendingen vanaf de Ross Revenge kwamen er bij de zeezender Radio Monique 35 jaar geleden ook veel programma’s vanaf band. Daarvoor werd de ene na de andere bekende en succesvolle naam uit het verleden binnengehaald. Radiomakers als Tony Berk, Joost den Draaijer, Vader Abraham en Stan Haag waren regelmatig op de 319 meter te horen.

Deze ‘bekende namen’ zaten niet aan boord van het zendschip, maar namen hun programma’s op in Nederland of België. Vaak gebeurde dat in Den Haag bij MMI, Music Media International. Stan Haag (foto bovenaan) die eerder met groot succes zijn verzoekplatenprogramma ‘Jukebox’ bij Radio Veronica en later vanuit Playa de Aro bij Radio Mi Amigo presenteerde, was voor het eerst bij Monique te horen op 16 april 1985. Zijn shows werden vaak opgenomen in België met technicus Marcel.

Vandaag nemen wij u mee terug naar de ‘Jukebox’ van maandagavond 8 juli 1985. (TvH)


Blikvangers op deze dag

Je zou ook interesse kunnen hebben in...

Meer over Radio Mi Amigo

Meer over Veronica

Inschrijven
Abonneren op
guest

0 Reacties
Inline feedback
Bekijk alle reacties
Don`t copy text!
0
Deel hier gerust uw gedachtenx