RadioVisie

  • .
    Amptec
    .

Het is vandaag 8 juli… 1978 (studiotape)

>> Nieuw! RadioVisie kan je nu ook volgen via Instagram en LinkedIn!

Iedere ochtend – bij het krieken van dag – neemt RadioVisie u mee naar een ver verleden. We recycleren dag op dag een radioprogramma van lang geleden. Nostalgie, retro en de sfeer van toen. Een klein duwtje om u op gang te trekken en de komende uren makkelijker door te komen… Meer originele opnames van toen, vindt u op het RadioVisie-deel van Mixcloud.

‘Hitgevoeligheid’ op de 319 meter

Elke zaterdag, in 1978, kon je bij Radio Mi Amigo tussen 11:00 uur en 17:30 uur luisteren naar ‘zes en een half uur hitgevoeligheid’, zoals men het in een aankondiging kon horen via de 319 meter. Het begon ’s morgens met de ‘Mi Amigo Top 50’ die duurde tot 14:00 uur.

Daarna was er non-stop de ‘Flashback Show’, de ‘Belgische Nationale Tipparade’, de voorstelling van de nieuwe ‘Mi Amigo’s Lieveling’, en ‘Alles nieuw’. De middag werd afgesloten door de Radiogemeente van Ds. Toornvliet, maar die maakte – uiteraard – geen deel meer uit van de zes en een half uur hitgevoeligheid.

Vandaag hebben we twee uren opgediept uit onze kelder met studiotapes. Het betreft het eerste en laatste uur van aflevering 27 uit de vijfde jaargang van ‘Mi Amigo’s Top 50’ van zaterdag 8 juli 1978 waarin Rob Hudson (foto bovenaan) de platen uit de lijst  mocht draaien. Er waren 22 ‘Sternoteringen’. Dat was de tegenhanger van de ‘Stipnotering’ uit de ‘Nederlandse Top 40’.

Er waren negen nieuwe platen binnengekomen, en er stonden drie Nederlandse producties in de lijst. Volgens Rob was ‘Mi Amigo Top 50’ een overzicht van de vijftig best verkochte platen van de Benelux. In de praktijk deed Luxemburg niet mee en was de hitparade meer een afspiegeling van de platenverkoop in België en Nederland. Marc Jacobs introduceerde daarvoor ooit de term ‘Nederbel’. (TvH)


Blikvangers op deze dag

Je zou ook interesse kunnen hebben in...

Meer over Radio Mi Amigo

Inschrijven
Abonneren op
guest

1 Reactie
Inline feedback
Bekijk alle reacties
Ricky
Ricky
8 juli 2021 - 17:35 17:35

Dat was echt genieten toen, met de top 50 en co.
Het weekend kon niet meer stuk.

Don`t copy text!
1
0
Deel hier gerust uw gedachtenx