RadioVisie

  • .
    Amptec
    .
TVV Sound

Het is vandaag 8 juli…1978 (audio)

Iedere dag neemt RadioVisie u mee naar een ver verleden. We recycleren dag op dag een radioprogramma van lang geleden.  Nostalgie, retro en de sfeer van toen. Een klein duwtje om u op gang te trekken en de dag door te komen… Meer originele opnames van toen, vindt u op het RadioVisie-deel van Mixcloud.

Wààr ligt Sint Maria Voorde? Want daar woont Anneke

Het parcours van één van de sympathiekste deejays van Radio Mi Amigo is een beetje a-typisch. Hij had nog maar net zijn debuut op de radio bij de Vlaamse landpiraat Radio 227 als Gerard Bruyn achter de rug, toen hij enkele weken later al door de ‘keuringscommissie’ van Radio Mi Amigo goed werd bevonden om met onmiddellijk ingang naar Play de Aro te vertrekken en er het monument Stan Haag te vervangen.

Van een blitsstart gesproken. Gerard Bruyn werd Ton Schipper en hij debuteerde nationaal met flair en verve. Lange tijd zou hij de enige mannelijke presentator van Mi Amigo zijn die vanuit Playa de Aro programma’s opnam, alle collega dj’s zaten aan boord van het zendschip. Ton had er wel het gezelschap van technicus Maurice Bokkebroek en zijn presenterende echtgenote Haike Debois.  

Op 11 juli 1978 is Ton het leven aan de Costa Brava al aardig gewoon. Programma’s opnemen is een routineklus geworden. Hij presenteert diverse shows waaronder de doordeweekse ‘Persoonlijke Top 10’ (15:00-16:00 uur) van een luisteraar. Die dag is ene Anke Dewitte uit Sint Maria Voorde aan de beurt. De 22-jarige woont er in de Spoelhofstraat. (Opdracht: gaat u zelf maar eens op zoek waar dat plaatsje geografisch te situeren is en laat ons weten als u het vindt).

Ton vertelt ook nog dat hij tijdens zijn lunch twee Goudhaantjes heeft gegeten. Een beetje extra reclame voor de halve haantjes van Herman Kramer uit Joure, een belangrijke adverteerder van Mi Amigo, is uiteraard nooit weg. (TvH)

° Foto bovenaan: Maurice Bokkebroek, Ton Schipper, Haike Debois en Sylvain Tack


Topartikels bij RadioVisie Blikvangers op deze dag
Je zou ook interesse kunnen hebben in... Meer over Radio Mi Amigo
Inschrijven
Abonneren op
guest

0 Reacties
Inline feedback
Bekijk alle reacties
Don`t copy text!
0
Deel hier gerust uw gedachtenx