RadioVisie

  • .
    .

Het is vandaag 8 februari… 1977 (audio)

>> Nieuw! RadioVisie kan je nu ook volgen via Instagram en LinkedIn!

Bij het wisselen van de dag – heel kort na middernacht al – neemt RadioVisie u mee naar een ver verleden. We recycleren dagelijks een radioprogramma van lang geleden. Nostalgie, retro en de sfeer van toen. Een klein duwtje om u te begeleiden tijdens de nacht, de vroege ochtend, overdag, ’s avonds of wanneer u dat maar wilt. Meer originele opnames van toen, vindt u op het RadioVisie-deel van Mixcloud.

‘Geen flappen, niet klappen’

Aan het begin van het populaire tussen-de-middagprogramma ‘Baken 16’ bij Radio Mi Amigo hoorden we 44 jaar geleden van Marc Jacobs (foto bovenaan) dat er veel zeemeeuwen in de buurt van het zendschip waren, de bemanning had zelfs brood gestrooid. Vervolgens ging Marc verder met: 

“Jacobs is weer de oude hoor, hij is er weer bovenop. Ik was een beetje moe gisteren, dat heeft u waarschijnlijk wel gemerkt. De man deed geen mond open. Ik krijg mijn loon ook niet. Ik heb net dat bericht ontvangen. Ik vond dat niet zo leuk. Als u het ook niet leuk vindt dan moet u maar eens schrijven. Een soort actiecommité voor onbetaalde disc jockeys of zo.” 

Voor ons was het niet helemaal duidelijk wat we van bovenstaande uitleg moesten denken. Was dit een verhaal dat uit een hele dikke duim werd gezogen of waren er echt problemen met de salarisbetaling? Daarbij kwam een uitspraak naar boven over iets wat Peter van Dam ooit tegen Mi Amigo baas Sylvain Tack gezegd zou hebben. “Geen flappen, niet klappen!” Tijd dus om opheldering te vragen aan Marc Jacobs zelf. Die kon gelijk iedereen geruststellen: “Hihihi Theo, onze salarissen werden altijd keurig uitbetaald, dus mijn opmerking in de show mag je zien als grap.” Dat weten we dan ook weer zeker.

Verder liet Marc weten dat er aan boord van de MV Mi Amigo een WC verstopt was en dat hij die ochtend met patat heeft ontbeten omdat hij nergens brood kon vinden. Ook was er weer een brief van Mia Aerts, een vaste schrijfster uit Heffen. Ze schreef regelmatig naar Radio Mi Amigo, en zij had voor Marc een boekje met kattenverhaaltjes meegestuurd. Volgens Ron van der Plas had ze beter een boek kunnen sturen met ‘Hoe leer ik algemeen beschaafd Nederlands spreken’, waarop Marc met ‘klapjes’ dreigde. Ron hoorden we ook met nieuws en weer. (TvH)


Blikvangers op deze dag

Je zou ook interesse kunnen hebben in...

Inschrijven
Abonneren op
guest

0 Reacties
Inline feedback
Bekijk alle reacties
Don`t copy text!
0
Deel hier gerust uw gedachtenx