RadioVisie

  • .
    .

Het is vandaag 8 februari… 1976 (audio)

>> Nieuw! RadioVisie kan je nu ook volgen via Instagram en LinkedIn!

Iedere ochtend – bij het krieken van dag – neemt RadioVisie u mee naar een ver verleden. We recycleren dag op dag een radioprogramma van lang geleden. Nostalgie, retro en de sfeer van toen. Een klein duwtje om u op gang te trekken en de komende uren makkelijker door te komen… Meer originele opnames van toen, vindt u op het RadioVisie-deel van Mixcloud.

De (betaalde) ontdekking van Playa de Aro in de Lage Landen

Playa de Aro opende begin 1976 de deuren van een nieuw hotel waar toeristen hun vakantie konden doorbrengen, ‘Het Aromar’. Om deze accommodatie bij de toeristen in de Lage Landen onder de aandacht te brengen had men ‘letterlijk om de hoek’ een prima communicatiemiddel voor handen; Radio Mi Amigo Internationaal. 

De Vlaams/Nederlandse zeezender had immers al sinds ruim een jaar haar kantoren en studio’s in de Spaanse badplaats aan de Costa Brava gevestigd. In ruil voor een zak peseta’s werd er begin 1976 elke zondagmorgen een speciaal programma over dit nieuwe hotel gemaakt. Zo ook op 8 februari. 

We pikken pas in tijdens het laatste kwartier van het programma en kunnen horen hoe Michelle de opgave voor een prijsvraag bekend maakt. “Aan welke zee ligt Playa de Aro?” En “Hoe heet de hond van Joop Verhoof”. Wie deze vragen juist kon beantwoorden via een briefkaart, maakte kans op een verblijf of kortingsbonnen voor het bewuste hotel. 

Na Michelle was het de beurt aan Stan Haag. Hij presenteerde de ‘Nederlandstalige Top 10’. De opname van vandaag loopt van kwart voor elf tot kwart over elf. Er zijn enkele zeer vervelende middengolf-storingen, waardoor de pret al heel snel overgaat. Toch hebben we ons best gedaan om deze opname zoveel mogelijk op te poetsen. 

Ter compensatie hebben we gezorgd voor een ‘bonusopname’. Het Aromar Hotel was namelijk niet het enige bedrijf in Playa de Aro dat gebruik maakte van de promotiemogelijkheden via Radio Mi Amigo. Daarom maakten we ook een selectie van commercials betaald door andere zaken een organisaties uit het badplaatsje. (TvH)


Blikvangers op deze dag

Je zou ook interesse kunnen hebben in...

Meer over Radio Mi Amigo

Inschrijven
Abonneren op
guest

1 Reactie
Inline feedback
Bekijk alle reacties
Marc Van Kerckhove
Marc Van Kerckhove
26 juni 2022 - 22:23 22:23

Nostalgie, nostalgie…tot er tranen in je ogen staan….waar is de tijd naartoe ?, de vrijheid, hoe naief we waren dat we dachten dat dit nooit zou stoppen.
Prachtig dat dit nog steeds te beluisteren is. Bedankt jongens om dit mogelijk te maken, en zo een tijdskapsule te maken waar onze generatie gelukkig mee was…veel gekraak, wegzakkende muziek, onvergetelijk.wat waren we jong (15jaar)..DANK U !!!!!

Don`t copy text!
1
0
Deel hier gerust uw gedachtenx