RadioVisie

  • .
    Amptec
    .
TVV Sound

Het is vandaag 8 december… 1985 (audio)

>> Nieuw! RadioVisie kan je nu ook volgen via Instagram en LinkedIn!

Bij het wisselen van de dag – heel kort na middernacht al – neemt RadioVisie u mee naar een ver verleden. We recycleren dagelijks een radioprogramma van lang geleden. Nostalgie, retro en de sfeer van toen. Een klein duwtje om u te begeleiden tijdens de nacht, de vroege ochtend, overdag, ’s avonds of wanneer u dat maar wilt. Meer originele opnames van toen, vindt u op het RadioVisie-deel van Mixcloud.

Auf neun sechs drei seid ihr dabei

Radio Monique Internationaal begon in 1986 haar uitzendingen op de ‘negen – zes – drie’ wat een aanduiding van de frequentie 963 kHz of te wel 319 meter was om vijf uur in de ochtend. De opname van vandaag begint al om twee minuten voor vijf waarin steeds een 963-jingle te horen is. Daarna volgt een voice-over in het Engels, Frans, Duits en Nederlands waarin wordt verteld dat ‘uitzendend vanaf het radioschip Ross Revenge op 963 kHz dit Radio Monique Internationaal is en er wordt uitgezonden tussen vijf uur in de ochtend en zeven uur in de avond.

In de ochtend van 8 december 1986 was het de beurt aan Herbert Visser (foto bovenaan) om de luisteraars in de Lage Landen met een leuk programma wakker te maken. En wie dat wil, zo horen we van Herbert, mag altijd schrijven naar Radio Monique “Voor al je brieven en we zijn er blij mee, via postbus 600 in Gerona, Spanje”.

De laatste minuten van de opname van vandaag – het is dan inmiddels half zeven – zijn voor evangelist Johan Maasbach uit Den Haag, een programma dat dagelijks werd uitgezonden om het broodnodige geld mee binnen te halen. (TvH)


Blikvangers op deze dag

Je zou ook interesse kunnen hebben in...

Inschrijven
Abonneren op
guest

0 Reacties
Inline feedback
Bekijk alle reacties
Don`t copy text!
0
Deel hier gerust uw gedachtenx