RadioVisie

  • .
    Amptec
    .

Het is vandaag 8 augustus… 1983 (audio)

Iedere dag neemt RadioVisie u mee naar een ver verleden. We recycleren dag op dag een radioprogramma van lang geleden.  Nostalgie, retro en de sfeer van toen. Een klein duwtje om u op gang te trekken en de dag door te komen… Meer originele opnames van toen, vindt u op het RadioVisie-deel van Mixcloud.

Veronica ontmoet Caroline

In augustus 1983 lijkt het er op dat na jaren van stilte, weliswaar regelmatig afgewisseld door geruchten, toch steeds meer op dat  Radio Caroline terug in de lucht zal komen vanaf een nieuw zendschip. De MV Ross Revenge zou de opvolger van de MV Mi Amigo worden die op 19 maart 1980 voor de Britse kust is gezonken. 

In het mediaprogramma ‘De Grote Verwarring’ van de Veronica Omroep Organisatie zet presentator Ruud Hendriks alle feiten op een rij. Hij praat ondermeer met Ton Lathouwers, die op dat moment de producer van het programma ‘De Grote Verwarring’ is. Tijdens het zinken van ‘the old lady’ zat hij als laatste Nederlander aan boord en werd hij samen met zijn Engelse collega’s en de… kanarie Wilson gered.

Ook Freewave redacteur Tom de Munck en Caroline directeur Ronan O ‘Rahilly’ komen aan het woord over de doorstart en het nieuwe zendschip dat net op dat moment 22 mijl voor de Engelse kust het anker heeft gedropt. De Britse overheid heeft inmiddels laten weten niet in te kunnen en zullen grijpen zolang het schip in internationale wateren ligt. (TvH)


Heynen
Topartikels bij RadioVisie Blikvangers op deze dag
Je zou ook interesse kunnen hebben in... Meer over Radio Caroline Meer over Radio Veronica
Inschrijven
Abonneren op
guest

0 Reacties
Inline feedback
Bekijk alle reacties
Don`t copy text!
0
Deel hier gerust uw gedachtenx