RadioVisie

  • .
    .

Het is vandaag 8 april… 1975 (audio)

>> Nieuw! RadioVisie kan je nu ook volgen via Instagram en LinkedIn!

Iedere ochtend – bij het krieken van dag – neemt RadioVisie u mee naar een ver verleden. We recycleren dag op dag een radioprogramma van lang geleden. Nostalgie, retro en de sfeer van toen. Een klein duwtje om u op gang te trekken en de komende uren makkelijker door te komen… Meer originele opnames van toen, vindt u op het RadioVisie-deel van Mixcloud.

Een hitlijst op zoek naar een eigen identiteit

In 1975 programmeerde Radio Mi Amigo iedere werkdag tussen 16:00 en 18:00 uur ’Gangboord’, live vanaf het zendschip. Peter van Dam was in maart van boord gegaan en zat inmiddels in het Spaanse Playa de Aro. Zijn plek was ingenomen door Rob Ronder. Beiden hadden eerder gewerkt voor de zeezender Radio Atlantis. 

In het programma van 8 april was een spot te horen waarin dj’s werden gezocht voor ‘De daverende drive in show Costa Brava’, van Radio Gerona (foto bovenaan). De eigen hitlijst heette dan nog niet de ‘Mi Amigo Top 50’. Uit een aankondiging van Rob bleek dat de vijftig-op-een-rij van deze zeezender ‘De Vliegende 50’ genoemd werd. In 1974 was Mi Amigo begonnen met het uitzenden van de ‘Joepie Top 50’. Maar toen Sylvain Tack zijn weekblad wel moest verkopen nadat ook Nederland àlle medewerking aan zeezenders had verboden, werd die naam niet meer gebruikt om iedere vorm van belangenverstrengeling te voorkomen. 

In deze aflevering van ‘Gangboord’ werkten de jinglemachines nog steeds niet behoorlijk. Ook op 28 maart was dit al het geval. (TvH)


Blikvangers op deze dag

Je zou ook interesse kunnen hebben in...

Meer over Radio Mi Amigo

Inschrijven
Abonneren op
guest

0 Reacties
Inline feedback
Bekijk alle reacties
Don`t copy text!
0
Deel hier gerust uw gedachtenx