RadioVisie

  • .
    .
TVV Sound

Het is vandaag 8 april… 1975 (audio)

>> Nieuw! RadioVisie kan je nu ook volgen via Instagram en LinkedIn!

Bij het wisselen van de dag – heel kort na middernacht al – neemt RadioVisie u mee naar een ver verleden. We recycleren dagelijks een radioprogramma van lang geleden. Nostalgie, retro en de sfeer van toen. Een klein duwtje om u te begeleiden tijdens de nacht, de vroege ochtend, overdag, ’s avonds of wanneer u dat maar wilt. Meer originele opnames van toen, vindt u op het RadioVisie-deel van Mixcloud.

Rob heeft ruzie met jinglemachines 

Elke werkdag kon je in 1975 tussen 16:00 en 18:00 uur luisteren naar ‘Gangboord’, een programma dat live vanaf de MV Mi Amigo werd uitgezonden. Peter van Dam was in maart van boord gegaan en zat inmiddels in het Spaanse Playa de Aro. Zijn plek was ingenomen door Rob Ronder. Beiden hadden eerder gewerkt voor de zeezender Radio Atlantis. 

In het programma was een spot te horen met de oproep dat er dj’s werden gezocht voor ‘De daverende drive in show Costa Brava’, van Radio Gerona. De Top 50 heette nog niet de ‘Mi Amigo Top 50’. Uit een aankondiging van Rob bleek ook dat de hitlijst van het drijvende radiostation op dat moment ‘De Vliegende 50’ werd genoemd.

In 1974 was Mi Amigo begonnen met het uitzenden van de ‘Joepie Top 50’ maar toen Sylvain Tack het weekblad noodgedwongen had verkocht, werd gestopt met het uitzenden van deze lijst. Iedere vorm van belangenverstrengeling moest immers worden voorkomen. Nadat Nederland de Europese anti-zeezenderwet had geratificeerd, was iedere medewerking aan offshore stations immers verboden.

In deze aflevering van ‘Gangboord’ vernamen we ook van Rob dat de jinglemachines aan boord niet naar behoren werkten. (TvH)


TVV Sound

Blikvangers op deze dag

Je zou ook interesse kunnen hebben in...

Meer over Radio Mi Amigo

Inschrijven
Abonneren op
guest

0 Reacties
Inline feedback
Bekijk alle reacties
Don`t copy text!
0
Deel hier gerust uw gedachtenx