RadioVisie

  • .
    Amptec
    .

Het is vandaag 7 oktober… 1984 (audio)

Bij het wisselen van de dag – heel kort na middernacht al – neemt RadioVisie u mee naar een ver verleden. We recycleren dagelijks een radioprogramma van lang geleden. Nostalgie, retro en de sfeer van toen. Een klein duwtje om u te begeleiden tijdens de nacht, de vroege ochtend, overdag, ’s avonds of wanneer u dat maar wilt. Meer originele opnames van toen, vindt u op het RadioVisie-deel van Mixcloud.

En Joost, die deed het nu bij Monique

De naam Joost den Draaijer is vooral verbonden aan Radio Veronica. In de jaren 60 kwam hij als vakantiekracht bij de zeezender binnen en werkte zich al snel op als programmaleider. Zo kun je in veel Veronica-documentaires de verdiensten van Joost, die eigenlijk Willem van Kooten heet, terug horen. Naar Amerikaans voorbeeld introduceerde hij in Nederland jingles en de Top 40. Om er maar twee te noemen. Maar daarnaast presenteerde hij ook programma’s. 

In 1968 vertrok Den Draaijer bij Veronica om bij concurrent Radio Noordzee Internationaal (RNI) aan de slag te gaan. Later zou hij te horen zijn op Hilversum 3 waar hij tussen 18:00 en 19:00 uur, tot midden 1978, een programma maakte. Toen dat was gestopt dook zijn naam, in de nazomer van 1978, op in de media omdat hij wilde starten met Radio Hollandia. Het station dat mogelijk de plaats van Radio Mi Amigo op de MV Mi Amigo ging innemen. Zover kwam het uiteindelijk niet en van Radio Hollandia werd niets meer gehoord. 

Toen eind 1984 Radio Monique vanaf de Ross Revenge was gestart werden een jaar later ook bandprogramma’s uitgezonden die werden opgenomen in Rotterdam bij MMI, Music Media International. Bekende namen werkten er aan mee, onder andere Tony Berk, Stan Haag, Vader Abraham en ook Joost den Draaijer. (TvH)


Heynen
Topartikels bij RadioVisie Blikvangers op deze dag
Je zou ook interesse kunnen hebben in... Meer over Radio Veronica
Inschrijven
Abonneren op
guest

0 Reacties
Inline feedback
Bekijk alle reacties
Don`t copy text!
0
Deel hier gerust uw gedachtenx