RadioVisie

  • .
    .
TVV Sound

Het is vandaag 7 mei… 1978 (audio)

>> Nieuw! RadioVisie kan je nu ook volgen via Instagram en LinkedIn!

Iedere ochtend – bij het krieken van dag – neemt RadioVisie u mee naar een ver verleden. We recycleren dag op dag een radioprogramma van lang geleden. Nostalgie, retro en de sfeer van toen. Een klein duwtje om u op gang te trekken en de komende uren makkelijker door te komen… Meer originele opnames van toen, vindt u op het RadioVisie-deel van Mixcloud.

‘Ongebruikelijke’ groet aan het einde van de Belgische hitlijst

Op zondagmiddag 7 mei 1978 kon je bij Radio Mi Amigo tussen 13:00 en 15:00 uur naar de ‘Belgische Nationale Hitparade’ luisteren. De dertig platen uit deze lijst, met maar liefst vier nieuwe binnenkomers, werden door Ferry in de juiste volgorde gedraaid. Aan het begin van het programma experimenteerde Ferry met ‘een galm’ als de microfoon openstaat. 

Als twee uur later alle platen uit de lijst die aan boord waren zijn gedraaid, deed Ferry, op verzoek van scheepsmatroos Otto, de groeten aan ene Sylvia uit Heist die haar eerste communie heeft gedaan. Het verzoekje was aan boord gekomen via een vissersschip dat even langszij was gekomen. Ferry benadrukte dat het eigenlijk niet gebruikelijk was om na de hitparade een verzoekplaat te draaien, maar het was nu eenmaal beloofd aan de bemanning van het vissersschip. 

We gaan terug naar de niet al te zonnige zondagmiddag van 7 mei 1978, met een opname die we in onze kelder met studiotapes aantroffen. (TvH)

° Foto bovenaan: Otto, netjes in het midden naast Mireille en Fernand Moerman, de drijvende krachten achter de Mi Amigo Fanclub.


TVV Sound

Blikvangers op deze dag

Je zou ook interesse kunnen hebben in...

Meer over Radio Mi Amigo

Inschrijven
Abonneren op
guest

0 Reacties
Inline feedback
Bekijk alle reacties
Don`t copy text!
0
Deel hier gerust uw gedachtenx