RadioVisie

  • .
    TVV Sound
    .
TVV Sound

Het is vandaag 7 maart… 1977 (audio)

Iedere ochtend – bij het krieken van dag – neemt RadioVisie u mee naar een ver verleden. We recycleren dag op dag een radioprogramma van lang geleden. Nostalgie, retro en de sfeer van toen. Een klein duwtje om u op gang te trekken en de komende uren makkelijker door te komen… Meer originele opnames van toen, vindt u op het RadioVisie-deel van Mixcloud.

Bart heeft een afscheidscadeau voor collega Haike

Op 1 maart 1977 had Bart van Leeuwen (foto bovenaan) Radio Mi Amigo eigenlijk al verlaten. Dat hij nog op de zender te horen was, had alles te maken met het feit dat zijn programma’s twee weken op voorhand waren opgenomen in Playa de Aro. Het afscheid was gepland, hij had het team eerder laten weten eind februari ’77 op te stappen omdat hij terug naar Nederland wilde.

Hij was daarmee de derde dj in de Spaanse radio-enclave die in korte tijd vertrok. In december 1976 was Joop Verhoof al opgestapt, Peter van Dam had zijn voorbeeld gevolgd in januari 1977. En nu was dus ook Bart weg. Terug naar huis, als het ware, waar hij zichzelf nog kon horen op de radio tot en met 11 maart. Iets wat aan de Costa Brava onmogelijk was, want daar kon Mi Amigo niet beluisterd worden. 

In de ‘Persoonlijke Top 10’ die elke middag tussen twee en drie uur was te beluisteren, draaide Bart op 7 maart 1977 de tien lievelingsplaten van zijn collega wijlen Haike Debois. Op haar beurt droeg zij een van die liedjes op aan ‘Mike die ooit in Antwerpen werkzaam was’. Haar man Maurice Bokkebroek dus, waarmee ze op dat moment nog samenwoonde en werkte in Playa de Aro. (TvH)


Topartikels bij RadioVisie Blikvangers op deze dag
Je zou ook interesse kunnen hebben in... Meer over Radio Mi Amigo
Inschrijven
Abonneren op
guest

0 Reacties
Inline feedback
Bekijk alle reacties
Don`t copy text!
0
Deel hier gerust uw gedachtenx