RadioVisie

  • .
    Amptec
    .
TVV Sound

Het is vandaag 7 maart… 1977 (audio)

Bij het wisselen van de dag – heel kort na middernacht al – neemt RadioVisie u mee naar een ver verleden. We recycleren dagelijks een radioprogramma van lang geleden. Nostalgie, retro en de sfeer van toen. Een klein duwtje om u te begeleiden tijdens de nacht, de vroege ochtend, overdag, ’s avonds of wanneer u dat maar wilt. Meer originele opnames van toen, vindt u op het RadioVisie-deel van Mixcloud.

Bart draaide de favoriete platen van collega Haike

Bart van Leeuwen (foto bovenaan) zou Radio Mi Amigo gaan verlaten. Eind februari 1977 vertrok hij naar Nederland. Hij was daarmee de derde dj die in korte tijd Playa de Aro de rug toekeerde. In december 1976 was Joop Verhoof teruggekeerd naar Nederland, gevolgd door Peter van Dam in januari 1977, die opnieuw voor België koos. Ruim een maand later nam ook Bart het besluit naar zijn vaderland terug te keren.

Dat was niet helemaal vrijwillig. Er was immers iets met zijn paspoort. Toen Ton Egas, de echte naam van Bart, zich meldde bij de Nederlandse ambassade in Spanje, kreeg hij te horen dat hij zeker een nieuw paspoort kon krijgen, maar dat hij daarna meteen Mi Amigo en Spanje diende te verlaten. Omdat zijn programma’s twee weken op voorhand werden opgenomen was hij nog tot en met 11 maart 1977 te beluisteren op de zender.

In de ‘Persoonlijke Top 10’, die elke middag tussen 14:00 en 15:00 uur was te beluisteren, behandelde Bart op 7 maart 1977 de favoriete platen van zijn collega Haike Debois. Daarin stak ook een nummer voor ‘Mike die ooit in Antwerpen werkzaam was’. Haar man Maurice Bokkebroek dus… (TvH)


Topartikels bij RadioVisie Blikvangers op deze dag
Je zou ook interesse kunnen hebben in... Meer over Radio Mi Amigo
Inschrijven
Abonneren op
guest

0 Reacties
Inline feedback
Bekijk alle reacties
Don`t copy text!
0
Deel hier gerust uw gedachtenx