RadioVisie

  • .
    .

Het is vandaag 7 juli… 1994 (audio)

>> Nieuw! RadioVisie kan je nu ook volgen via Instagram en LinkedIn!

Iedere ochtend – bij het krieken van dag – neemt RadioVisie u mee naar een ver verleden. We recycleren dag op dag een radioprogramma van lang geleden. Nostalgie, retro en de sfeer van toen. Een klein duwtje om u op gang te trekken en de komende uren makkelijker door te komen… Meer originele opnames van toen, vindt u op het RadioVisie-deel van Mixcloud.

74-jarige Stan presenteerde nog elke avond Jukebox

In de jaren 90 van de vorige eeuw konden luisteraars in Nederland die hun radiotoestel op de kabel hadden aangesloten kiezen uit een groot aanbod van zenders. Sommige waren ook gewoon via de ether te ontvangen maar zaten daarnaast nog eens op de kabel. Al waren er ook stations die enkel via die kabel waren te beluisteren. Internetradio bestond nog niet.

Eén van de stations waar men ruim een kwarteeuw geleden kon op afstemmen was de Gouwe Ouwe Zender. Zoals de naam al doet vermoeden was er voornamelijk ‘gouwe ouwe’ muziek te horen. Naast oude platen werd er af en toe ook ‘een gouwe ouwe presentator’ ingezet, zoals wijlen Stan Haag (foto bovenaan) bijvoorbeeld. 

Hij was zijn radioloopbaan ooit gestart bij Radio Luxemburg, om daarna in de Lage Landen erg bekend te worden bij de zeezender Radio Veronica met programma’s als ‘Stan Haag Vandaag’ en het verzoekplatenprogramma ‘Jukebox’. Toen Radio Veronica in 1974 noodgedwongen moest stoppen, kreeg hij begin 1975 van Radio Mi Amigo-directeur Sylvain Tack het aanbod om de radioploeg in Playa de Aro te versterken. Daar maakte hij bijna drie jaar lang programma’s. 

In de jaren 80 was Stan te horen bij Radio Monique. Hij presenteerde er opnieuw (vanaf band) zijn populaire verzoekplatenprogramma ‘Jukebox’. Op 16 juli 1994 zou hij 74 jaar worden. Ondanks deze respectabele leeftijd maakte hij nog steeds radio. Elke avond tussen 18:00 en 19:00 uur presenteerde hij bij de Gouwe Ouwe Zender opnieuw zijn ‘Jukebox’. (TvH)


Amptec

Blikvangers op deze dag

Je zou ook interesse kunnen hebben in...

Inschrijven
Abonneren op
guest

0 Reacties
Inline feedback
Bekijk alle reacties
Don`t copy text!
0
Deel hier gerust uw gedachtenx