RadioVisie

  • .
    TVV Sound
    .
Heynen

Het is vandaag 7 januari… 1977 (audio)

Iedere ochtend – bij het krieken van dag – neemt RadioVisie u mee naar een ver verleden. We recycleren dag op dag een radioprogramma van lang geleden. Nostalgie, retro en de sfeer van toen. Een klein duwtje om u op gang te trekken en de komende uren makkelijker door te komen… Meer originele opnames van toen, vindt u op het RadioVisie-deel van Mixcloud.

Pas op voor de verf!

Aan het einde van vrijdagmiddag 7 januari 1977 is Frank van der Mast (foto bovenaan) live op Mi Amigo te horen. Kennelijk was de band van Peter van Dam, uit de studio’s in Playa de Aro, niet tijdig aan boord geraakt. Peter zou het station dan wel verlaten, maar hij had nog voor een volle week shows openomen die zouden worden uitgezonden op de 192 meter. 

Invaller Van der Mast begint zoals gebruikelijk met Mi Amigo’s Lieveling. Dit keer was dat de Amerikaanse formatie Boston met het nummer ‘More than a feeling’. De inleiding van deze ‘Lieveling’ was ingesproken door Bart van Leeuwen. Frank had ook het nodige ‘boordgebeuren’ te melden. De heren op het zendschip hadden de kooi van de kanarie schoongemaakt. Tijdens deze kuisbeurt mocht het beestje vrij rondvliegen in de messroom, en was daarbij in een pan erwtensoep beland. 

Verder was Frank tegen een pas geverfde tafel aangelopen. Met terpentine had hij geprobeerd om de verf van zijn kleding te verwijderen met als gevolg dat de hele studio stonk. Collega Hans Brouwers had een plastic zak over zijn hoofd getrokken, waardoor Frank dacht dat hij ‘De Algemene Baken 16 Bank’ ging overvallen. In dit programma was ook een minder bekende commercial voor de Bommelfeesten in het Oost Vlaamse Ronse te horen. De spot was ingesproken door Marc Jacobs. De feesten bestaan nog steeds.

Om zes uur was de ‘Jukebox’ met Stan Haag er wel, maar er werden geen telefoontjes behandeld omdat er tijdens de opname van het programma gewerkt werd aan het netwerk, in Playa de Aro. (TvH)


Heynen
Topartikels bij RadioVisie Blikvangers op deze dag
Je zou ook interesse kunnen hebben in... Meer over Radio Mi Amigo
Inschrijven
Abonneren op
guest

0 Reacties
Inline feedback
Bekijk alle reacties
Don`t copy text!
0
Deel hier gerust uw gedachtenx