RadioVisie

  • .
    .

Het is vandaag 7 februari… 1980 (audio)

Iedere ochtend – bij het krieken van dag – neemt RadioVisie u mee naar een ver verleden. We recycleren dag op dag een radioprogramma van lang geleden. Nostalgie, retro en de sfeer van toen. Een klein duwtje om u op gang te trekken en de komende uren makkelijker door te komen… Meer originele opnames van toen, vindt u op het RadioVisie-deel van Mixcloud.

Een programma zonder ‘gedoe’

Will Luikinga (foto bovenaan) begon zijn radioloopbaan bij de zeezender Radio Veronica. Dat was in 1969, en daarbij gebruikte hij het pseudoniem Will Weiman. Later ging hij verder onder zijn eigen naam. Zowel bij de Veronica en later bij de Veronica Omroep Organisatie deed Will vaak beroep op een fruitmachine om met de luisteraars een spelletje te spelen. 

De automaat met de naam ‘Harry’, genoemd naar de Nederlandse minister Harry van Doorn, die in 1974 verantwoordelijk was voor het einde van de zeezenders. Verder schreef Will ook liedjes, zoals ‘Dinge Dong’ het voor Nederland winnende Eurovisie Songfestival nummer uit 1975 van Teach In. 

Na het einde van Radio Veronica per 1 september 1974 stopte Will Luikinga met het maken van programma’s, tot hij eind 1979 in contact kwam met de mensen achter Radio Caroline. In discotheek Voom Voom in El Arenal op Mallorca zette hij zijn bekende ‘Will wil wel’ op band. Zonder de fruitautomaat ‘Harry’, en zonder spelletjes. Gewoon elke werkdag een uurtje lekkere muziek, en verder geen gedoe. (TvH) (Foto: Jeffrey Willems WordPress)


TVV Sound
Topartikels bij RadioVisie Blikvangers op deze dag
Je zou ook interesse kunnen hebben in... Meer over Radio Caroline
Inschrijven
Abonneren op
guest

1 Reactie
Inline feedback
Bekijk alle reacties
Marc Van Kerckhove
Marc Van Kerckhove
26 juni 2022 - 22:40 22:40

Fantastisch dat je deze parallelle universums nog kunt beluisteren….waar is de tijdskapsule ? Happy waren we toen en jong. Emma emmaline….magisch van Hot chocolate. Thanks guys !!!!!! laat het nooit verloren gaan zodat onze nazaten ook kunnen genieten !!! Marc

Don`t copy text!
1
0
Deel hier gerust uw gedachtenx