RadioVisie

  • .
    .

Het is vandaag 7 februari… 1978 (audio)

Bij het wisselen van de dag – heel kort na middernacht al – neemt RadioVisie u mee naar een ver verleden. We recycleren dagelijks een radioprogramma van lang geleden. Nostalgie, retro en de sfeer van toen. Een klein duwtje om u te begeleiden tijdens de nacht, de vroege ochtend, overdag, ’s avonds of wanneer u dat maar wilt. Meer originele opnames van toen, vindt u op het RadioVisie-deel van Mixcloud.

Uit het oog maar nog steeds op de radio

Het programma begint met een commercial voor een caravanbedrijf, gevolgd door een gezongen spot voor de Mi Amigo Jeans. Op zich is dat niet zo bijzonder, maar beide spotjes waren nog geproduceerd door Stan Haag, die twee maanden eerder het Spaanse hoofdkwartier van de zeezender met slaande deuren had verlaten. Enkele minuten later was het tijd voor de derde plaat in het programma ‘Schijven voor bedrijven’ met Haike Debois (foto bovenaan). 

En dat was het Mi Amigo-strijdlied gezongen door Frank van der Mast en Marc Jacobs, die eveneens twee maanden eerder ontslag hadden genomen. Uit het oog maar niet uit het hart zullen we maar zeggen. Haike draaide die ochtend trouwens platen voor een veehouderijbedrijf en een poulierbedrijf. Ook in dit programma zat weer de spot van Ton Schipper die luisteraars uitnodigde om mee te doen met ‘Mi Amigo’s autosticker actie’.


Iedereen die de grote sticker met daarop de tekst ‘Mi Amigo 319 dit maal raak’ plakte, maakte kans om onderweg gezien te worden. Elke middag om 13:00 uur werd in ‘Baken 16’ een kenteken vermeld van een auto die met de sticker was gezien, de eigenaar maakte kans op 100 gulden of 1500 BEF.

Na ‘Schijven voor bedrijven’ was het de beurt aan Rob Hudson om het nieuws te lezen. Daarna konden de Mi Amigo-luisteraars hun kopje koffie drinken, opnieuw in het gezelschap van Haike Debois, die sinds het vertrek van Michelle, in december 1977, het programma had overgenomen. (TvH)


Heynen
Topartikels bij RadioVisie Blikvangers op deze dag
Je zou ook interesse kunnen hebben in... Meer over Radio Mi Amigo
Inschrijven
Abonneren op
guest

0 Reacties
Inline feedback
Bekijk alle reacties
Don`t copy text!
0
Deel hier gerust uw gedachtenx