RadioVisie

  • .
    .

Het is vandaag 7 december… 1976 (audio)

Bij het wisselen van de dag – heel kort na middernacht al – neemt RadioVisie u mee naar een ver verleden. We recycleren dagelijks een radioprogramma van lang geleden. Nostalgie, retro en de sfeer van toen. Een klein duwtje om u te begeleiden tijdens de nacht, de vroege ochtend, overdag, ’s avonds of wanneer u dat maar wilt. Meer originele opnames van toen, vindt u op het RadioVisie-deel van Mixcloud.

“Ik wil Joop bedanken voor al die fijne uren.” 

Als je in niet eens zo lang vervlogen tijden een tiener was die graag muziek of radioprogramma’s opnam, en je moest van je karige zakgeld cassettebandjes kopen, dan werd het natuurlijk wel erg duur om alle uitzendingen volledig op te nemen. Maar als je de muziek wegliet en alleen het gesproken woord, jingles en reclames opnam, dan pastte er bijna een volledige ‘Baken 16’ op één kant van een C-90 cassette.

Dat moet de achterliggende gedachte zijn geweest die 44 jaar geleden dit programma ‘veilig stelde’ via de 259 meter. Over die golflengte gesproken, Radio Mi Amigo zou er op 10 december afscheid van nemen. De zeezender ging immers verhuizen naar de 192 meter. Van boord-dj Marc Jacobs (foto bovenaan) vernamen de luisteraars dat op diezelfde dag z’n collega Joop Verhoof het station ging verlaten. Jacobs adviseerde  iedereen om dat  laatste programma’s op te nemen. “Dat worden unieke opnames dat is geld waard later en dat gaan ze verkopen”. Aldus Marc die ook nog zei dat hij het jammer vond dat Joop Verhoof Mi Amigo ging verlaten. 

Verder werden in deze aflevering van ‘Baken 16’ de normale rubrieken, briefjes en Kassa Cash Casino uitgezonden. Het was ook weer rustig geworden op de Noordzee, ‘Dit in tegenstelling tot gisteren toen de banden van DS. Toornvliet op mijn hoofd vielen”, aldus nog Marc. (TvH)


Topartikels bij RadioVisie Blikvangers op deze dag
Je zou ook interesse kunnen hebben in... Meer over Radio Mi Amigo
Inschrijven
Abonneren op
guest

0 Reacties
Inline feedback
Bekijk alle reacties
Don`t copy text!
0
Deel hier gerust uw gedachtenx