RadioVisie

  • .
    Amptec
    .

Het is vandaag 7 augustus… 1977 (audio)

Bij het wisselen van de dag – heel kort na middernacht al – neemt RadioVisie u mee naar een ver verleden. We recycleren dagelijks een radioprogramma van lang geleden. Nostalgie, retro en de sfeer van toen. Een klein duwtje om u te begeleiden tijdens de nacht, de vroege ochtend, overdag, ’s avonds of wanneer u dat maar wilt. Meer originele opnames van toen, vindt u op het RadioVisie-deel van Mixcloud.

Stan Haag klust bij als gids in ‘Het Muziekmuseum’

De zondag was bij uitstek een dag om herinneringen op te halen, maar ook om bijvoorbeeld muziek of andere zaken uit een ver verleden te beluisteren. Radio Mi Amigo had voor die doelgroep op zondagmiddag ‘Het Muziekmuseum’ bedacht, met tussen 14:00 en 15:00 uur Stan Haag als gids.

De poorten van het ‘Muziekmuseum’ werden op zondag 7 augustus 1977, volgens Stan, geopend door ‘de patroon van de zaak’… technicus Maurice Bokkebroek. In het programma kwam veel oudere muziek aan bod die in de andere uitzendingen nauwelijks gedraaid werd. Liedjes waar vooral de minder jonge luisteraars mooie herinneringen aan hadden.

Volgens Stan was daar veel belangstelling voor gezien de vele reacties en verzoekjes. Er werd zowel via de post of persoonlijk gereageerd door mensen die plaatjes aanvroegen tijdens hun verblijf in Playa de Aro. In het eerste half uur van het ‘Muziekmusum’, werd oud-Veronica collega Frans Nienhuys gefeliciteerd met zijn verjaardag van de afgelopen week. (Frans werd op 3 augustus 1977 72 jaar).

Om 15:30 uur werd er overgeschakeld naar het zendschip, omdat er een blokje recente reclameboodschappen gedraaid moest worden. Ook de agenda voor ‘Mi Amigo’s Kustactie’ kwam aan bod. Marc Jacobs had ook informatie over de ‘Story Modeparade’ in Middelkerke.

Deze opname is 43 jaar geleden opgenomen van de middengolf en heeft af en toe last van ‘gekraak’, maar dat geeft een bijzonder goed beeld van hoe we in het verleden naar de radio luisterden! (TvH)

° Foto bovenaan: Stan Haag zoekt de plaatjes uit in de fonotheek in Playa de Aro


TVV Sound
Topartikels bij RadioVisie Blikvangers op deze dag
Je zou ook interesse kunnen hebben in... Meer over Radio Mi Amigo
Inschrijven
Abonneren op
guest

0 Reacties
Inline feedback
Bekijk alle reacties
Don`t copy text!
0
Deel hier gerust uw gedachtenx