RadioVisie

  • .
    Amptec
    .
TVV Sound

Het is vandaag 6 september… 1984 (audio)

Bij het wisselen van de dag – heel kort na middernacht al – neemt RadioVisie u mee naar een ver verleden. We recycleren dagelijks een radioprogramma van lang geleden. Nostalgie, retro en de sfeer van toen. Een klein duwtje om u te begeleiden tijdens de nacht, de vroege ochtend, overdag, ’s avonds of wanneer u dat maar wilt. Meer originele opnames van toen, vindt u op het RadioVisie-deel van Mixcloud.

Stan Haag blijft maar muntjes in de Jukebox stoppen

De naam Stan Haag (foto bovenaan) behoeft eigenlijk geen verdere introductie. Hij schreef liedjesteksten – ‘Ik sta op wacht’ van Joop de Knegt – , om er maar eentje te noemen, en hij presenteerde programma’s bij Radio Luxemburg, Veronica en Mi Amigo in Playa de Aro. Bij Veronica en Mi Amigo was hij voornamelijk in de ochtend te horen met ‘Stan Haag vandaag’ en het verzoekplatenprogramma ‘Jukebox’. 

Toen hij eind 1977 met slaande deuren uit Playa de Aro was vertrokken en niet bij de omroepen in Hilversum aan de slag kon, keek hij richting Vlaanderen. In 1984 vond Stan een onderkomen bij Mi Amigo-Duisburg (107.8 FM), waar hij wederom was te beluisteren met zijn vertrouwde programma’s ‘Stan Haag vandaag’ en ‘Jukebox’. Wel nam hij zijn programma’s op in Hasselt.

In ons archief vonden we een halfuurtje ‘Jukebox’ terug uit zijn Vlaamse periode aan land. Tijdens de uitzending dronk Stan zijn pintje en behandelde hij verzoekjes die konden worden aangevraagd via een postbus en een telefoonnummer in Brussel. (TvH)


Topartikels bij RadioVisie Blikvangers op deze dag
Je zou ook interesse kunnen hebben in... Meer over Radio Mi Amigo Meer over Radio Veronica
Inschrijven
Abonneren op
guest

0 Reacties
Inline feedback
Bekijk alle reacties
Don`t copy text!
0
Deel hier gerust uw gedachtenx