RadioVisie

  • .
    .

Het is vandaag 6 oktober… 1979 (audio)

>> Nieuw! RadioVisie kan je nu ook volgen via Instagram en LinkedIn!

Iedere ochtend – bij het krieken van dag – neemt RadioVisie u mee naar een ver verleden. We recycleren dag op dag een radioprogramma van lang geleden. Nostalgie, retro en de sfeer van toen. Een klein duwtje om u op gang te trekken en de komende uren makkelijker door te komen… Meer originele opnames van toen, vindt u op het RadioVisie-deel van Mixcloud.

Nummers bij de vleet

Radio Caroline had in 1979 haar eigen hitparade; ‘De Caroline Top 50’, die werd samengesteld aan de hand van de platenverkoop in de Lage Landen. Ongetwijfeld werden die verkoopcijfers effectief in de lijst verwerkt, indien dat mogelijk was.

Maar wat doe je als je midden op zee zit en er komt geen tender langs met een nieuwe Top 50 lijst om uit te zenden, terwijl er verder geen enkele communicatie met de wal mogelijk is? Dan moesten de boordmedewerkers letterlijk met de natte vinger en misschien op basis van zaken die ze bij de V.O.O. in de Top 40-uitzending op vrijdagavond hoorden en mogelijk ook in de BRT Top 30 op de zaterdag, maar een beetje schuiven aan de hand van hun eigen rangschikking van de week ervoor. 

Toen een groep zeezenderfans in augustus 1979 aan boord van de MV Mi Amigo vertoefde, vertelde Ad Roberts (foto bovenaan) hen dat hij zijn grote twijfels had of er veel van de zopas uitgezonden Top 50 klopte. Bij gebrek aan beter was er maar wat geïmproviseerd want er was die week geen tender met nieuwe gegevens langs gekomen.

Die uitzending van 6 oktober 1979 – met Ad Roberts – , hebben we vandaag opgedoken. Na de Top 50 is het vanaf vier uur de beurt aan Paul de Wit met een disco-programma. Het nieuws volgt om vijf uur, met  een herhaling van de codes die eerder op de dag, om elf uur in de ochtend, voor de organisatie aan land waren uitgezonden. Een herkansing mocht men die nummers de eerste keer gemist hebben. (TvH)


Blikvangers op deze dag

Je zou ook interesse kunnen hebben in...

Meer over Radio Caroline

Inschrijven
Abonneren op
guest

0 Reacties
Inline feedback
Bekijk alle reacties
Don`t copy text!
0
Deel hier gerust uw gedachtenx