RadioVisie

  • .
    .
TVV Sound

Het is vandaag 6 oktober… 1977 (audio)

Bij het wisselen van de dag – heel kort na middernacht al – neemt RadioVisie u mee naar een ver verleden. We recycleren dagelijks een radioprogramma van lang geleden. Nostalgie, retro en de sfeer van toen. Een klein duwtje om u te begeleiden tijdens de nacht, de vroege ochtend, overdag, ’s avonds of wanneer u dat maar wilt. Meer originele opnames van toen, vindt u op het RadioVisie-deel van Mixcloud.

En toen zat er plots mayonaise op het mengpaneel

Op 6 oktober 1977 waren er weer live programma’s te horen bij Radio Mi Amigo. Dat was enkele dagen niet mogelijk geweest. Volgens Frank van der Mast (foto bovenaan) was op zaterdagavond 1 oktober het mengpaneel ontploft. De cassettebandjes die op voorhand in Playa de Aro waren opgenomen werden rechtstreeks vanaf een recorder in zenderkamer afgespeeld. 

“Alles werkt nu weer”, aldus Frank in het programma ‘Baken 16′. Verder konden luisteraars horen dat ze “vanaf morgen tussen 12:00 en 12:15 uur konden bellen naar de studio in Playa de Aro om mee te doen met het spel Kassa Cash Casino, met Stan Haag’. Vanaf 21 oktober zou het te horen zijn op werkdagen, tijdens het eerste kwartier van Baken 16. Het populaire spelletje werd tot begin 1977, door onder andere Peter van Dam gepresenteerd.

Frank wist ook nog te vertellen dat collega van Dam ’s anderendaags zou trouwen. Verder was er een overzicht van de hoogst genoteerde platen uit de ‘Top 50’. Bij de post stak ook een brief van een luisteraar die reageerde op het boze schrijven van Trees Appelman die eerder heel wat kritiek had geuit op Mi Amigo. Haar reactie werd al eens behandeld in de ‘Jukebox’ van Stan Haag, op 31 augustus 1977. 

“Ze kunnen haar wel in een gekkenhuis stoppen”, aldus de briefschrijver die het duidelijk niet een was met de kritiek van Trees. Dat dan weer in tegenstelling tot een andere briefschrijver die Mi Amigo maar niets bleek te vinden. “Vaar met jullie wrak naar de Nederlandse kust en installeer een FM stereo-zender”, en ook nog “de reclames moeten opduvelen.” Frank zei dat hij de brief, die vele spelfouten bevatte, gewoon voorlas zonder er op te willen reageren. 

‘Baken 16’ was op 6 oktober 1977 een programma van Frank van der Mast en Hugo Meulenhoff. De eerste aflevering die Frank presenteerde sinds hij weer aan boord zat. “Ik ben een beetje nerveus, want het is eigenlijk het programma van de heer Jacobs”. Van de gelegenheid maakte hij wel gebruik om te lunchen in de studio, met als gevolg dat er op een gegeven moment mayonaise op het mengpaneel terechtkwam. (TvH)


Heynen
Topartikels bij RadioVisie Blikvangers op deze dag
Je zou ook interesse kunnen hebben in... Meer over Radio Mi Amigo
Inschrijven
Abonneren op
guest

0 Reacties
Inline feedback
Bekijk alle reacties
Don`t copy text!
0
Deel hier gerust uw gedachtenx