RadioVisie

  • .
    .

Het is vandaag 6 mei… 1984 (audio)

>> Nieuw! RadioVisie kan je nu ook volgen via Instagram en LinkedIn!

Iedere ochtend – bij het krieken van dag – neemt RadioVisie u mee naar een ver verleden. We recycleren dag op dag een radioprogramma van lang geleden. Nostalgie, retro en de sfeer van toen. Een klein duwtje om u op gang te trekken en de komende uren makkelijker door te komen… Meer originele opnames van toen, vindt u op het RadioVisie-deel van Mixcloud.

Maeva zocht en vond een nieuwe ‘parkeerplaats’

Radio Maeva telde in mei 1984 af naar haar derde verjaardag. Dat zou groots gevierd worden in de Oktoberhallen te Wieze tijdens Shownacht 84. Op 6 mei was het nog 26 dagen wachten op het grote feest van 1 juni dat alle medewerkers, fans en een keur aan Vlaamse artiesten, samen zou brengen. 

Ook op 6 mei presenteerde Patrick Valain (foto bovenaan) zijn dagelijkse ‘Verzoekbus’, het programma waarin per brief of kaartje groeten en felicitaties gedaan konden worden. Bovendien, de naam zegt het al, kon daarbij een verzoekplaat worden aangevraagd. Al moest Patrick vanwege het zeer grote aantal kaartjes dat dagelijks werd gestuurd naar Postbus 550 in Brussel, vaak meerdere aanvragen bij één plaat onderbrengen. 

Radio Maeva zond in 1984 trouwens uit op een nieuwe FM-frequentie. Het station was ooit begonnen op 103.5 FM, maar in 1984 werd er verhuisd naar de 105.7 FM. Dat was mogelijk door een recente uitbreiding van de FM-band. Waar omroepen eerst konden en mochten uitzenden tot 104.0 FM werd nu ook de ruimte tot 108.0 FM. opengesteld voor omroepactiviteiten. 

Maar veel luisteraars hadden nog een ouder type ontvanger waarvan de band niet verder ging dan 104.0 FM, daarom werden tips gegeven om dit handmatig te verhelpen. Ontvanger openmaken en aan de juiste schroefjes draaien. Meer hield het niet in. Wie het zelf niet kon, werd door de medewerkers van Maeva geholpen. 

Ook reden door heel Vlaanderen bussen met grote reclmeborden waarop de nieuwe frequentie stond en in kranten verschenen advertenties die de luisteraars wezen op de nieuwe ‘parkeerplaats’ van het station. (TvH)


Blikvangers op deze dag

Je zou ook interesse kunnen hebben in...

Meer over Radio Maeva

Inschrijven
Abonneren op
guest

0 Reacties
Inline feedback
Bekijk alle reacties
Don`t copy text!
0
Deel hier gerust uw gedachtenx