RadioVisie

  • .
    Heynen
    .

Het is vandaag 6 juni… 1995 (audio)

Iedere ochtend – bij het krieken van dag – neemt RadioVisie u mee naar een ver verleden. We recycleren dag op dag een radioprogramma van lang geleden. Nostalgie, retro en de sfeer van toen. Een klein duwtje om u op gang te trekken en de komende uren makkelijker door te komen… Meer originele opnames van toen, vindt u op het RadioVisie-deel van Mixcloud.

‘Avond van het sentiment’ boordevol zeezenders

Precies 25 jaar geleden kon je elke dinsdag en vrijdagavond via Radio Veronica, toen onderdeel van het publieke omroepbestel, via het Nederlandse Radio 2 luisteren naar ‘De geschiedenis van de zeezenders’, een onderdeel van het programma ‘Avond van het sentiment’. In totaal waren er negen afleveringen. 

Rob Stenders en Ad Bouman lieten veel fragmenten horen, afgewisseld met muziek uit de periode dat er zendschepen voor de diverse Europese kusten opereerden. Er waren veel verhalen en soms was er een studiogast. Hans Knot en Jelle Boonstra waren de vaste leveranciers van de geluidsfragmenten voor deze reeks. 

In deel 2 kwamen de volgende stations en gebeurtenissen aan bod: Radio Sutch, Caroline South onderweg naar een nieuwe ankerpositie, Radio Invicta, REM-eiland, Radio London, Swinging Radio England en Lex Harding op Radio 227. (TvH)


TVV Sound
Topartikels bij RadioVisie Blikvangers op deze dag
Je zou ook interesse kunnen hebben in... Meer over Radio Caroline Meer over Radio Veronica
Inschrijven
Abonneren op
guest

4 Reacties
Inline feedback
Bekijk alle reacties
Jan D.M.
Jan D.M.
8 juni 2020 - 16:38 16:38

Naar aanleiding van deze zeer interessante reeks “Avond van het Sentiment” ben ik even in mijn archiefkast gedoken en heb een oude Shamrock-tape teruggevonden met daarop 10 afleveringen (telkens 45 min.) van een PIRATENDOSSIER uitgezonden door BRT 1 in de periode 12-16 januari 1976 en 19-23 januari 1976, na het nieuws van 22u. Ik denk gepresenteert door Mike Verdrengh in een produktie van “De Popsectie”. Mijn tape lijkt nog intact maar mijn bandopnemer heeft het laten afweten. Heeft er nog iemand deze reeks opgenomen toendertijd en kan deze ook eventueel op deze site van radiovisie geplaatst worden ?

Pieter Van Banden
Pieter Van Banden
9 juni 2020 - 09:21 09:21
Antwoord aan  Jean-Luc Bostyn

JL, was dat de (bekende) TV presentator?

Don`t copy text!
4
0
Deel hier gerust uw gedachtenx